Skrivarkurs Distanskursen Hitta glädje i skrivandet


"Det är ett viktigt jobb du gör!

Du skriver med glädje, sådant andra läser med glädje och glädje behöver vi mycket av.

Du är en ambassadör för läslusten, glädjen och för det skrivna ordet."

Solveig Vähäkuopus brev till Kim M Kimselius


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp böckerna här

Bokus
Adlibris

Kursledaren Kim M Kimselius 2015

Kim M. Kimselius handböcker om skrivandet
Skrivarkurs på distans

Hitta glädje i skrivandet

kursledare författaren Kim M KimseliusNågra röster om distanskursen:


"Fortsätt ditt gedigna författararbete både i ditt egna skrivande och i dina kurser. Du är en äkta gåva till världen!" Jern Blahammar


"Du har byggt upp den här kursen på ett sådant sätt att alla stegen blir mycket utvecklande och framför allt naturliga steg framåt. Jag är mycket glad för din kurs och känner att jag är på väg med sjumilasteg." Marie Höglind-Miles "Jag svävar på små rosa moln...

Tusen tack Kim M Kimselius, för en superbra kurs med många lärorika och utvecklande uppgifter att "bita" i!" Journalist Titti Nilsson om skrivarkursen på distans"Är glad att jag tagit din kurs. Här finns så många fantastiska idéer, förslag som jag tidigare inte samlat på mig och jag är så glad att du delar med dig av din erfarenhet. Efter att ha slutfört novellkursen för dig, börjar jag tänka på ett annat sätt. Är så tacksam för din optimism och ditt vida kunnande. Det gör mig nyfiken på ett fortsatt skrivande. Underbart att få ta del av all din erfarenhet. Inte undra på att alla dina kurser är fulla. Har köpt din tjocka bok om skrivandet som jag hyllar till skyarna.”

Bibbi Ahrnstedt om skrivarkursen på distans


"Jag är jätteglad att jag gick din kurs. Jag har alltid skrivit kortare texter men aldrig på riktigt satt ihop en text till en sammanhängande historia. Kursen var därför en bra utmaning som fick mig att jag tänka lite större än det lilla format jag är van vid. Jag tycker om ditt kravlösa sätt att leda och lotsa. Det kändes skönt att alla uppgifter var frivilliga så att jag, som så ofta varit en fröken duktig, kunde släppa lite på kraven och försöka hitta mitt eget språk". Hanna

Vill du lära dig hitta glädje i skrivandet

och behålla skrivlusten?


Då är distanskursen

Hitta glädje i skrivandet

den perfekta kursen för dig


Detta är en självstudiekurs som genom 17 kursbrev ger dig möjlighet att hitta skrivglädje. Kursen avslutas med att du får respons på en berättelse på max 5 A-4sidor.


I kursbreven finns både skriv-, läs- och inspirationsövningar med fokus på skrivglädje.


Du får även tillgång till en sluten facebookgrupp för kursdeltagarna där ni kan ge respons till varandra på kortare uppgifter.


I kursen går vi bland annat igenom följande ämnen:

Att känna glädje i skrivandet, Hitta din författarröst, Gestalta, Fånga läsaren, Att komma ur skrivkramp, Skicka till förlag och många, många fler saker.


Varje brev innehåller flera exempel och övningar.Anmäl dig till distanskursen här

skriv rubriken DISTANSKURS HITTA GLÄDJE I SKRIVANDET i mejlet. Berätta lite om dig själv och vad du vill uppnå med ditt skrivande.


Kursen kostar 995:-.


Efter att du har avslutat denna kurs kan du gå distanskursen Fortsättning Skrivglädje


Kim M. Kimselius

Foto: Jan-Erik Ejenstam

                                      Kursledare är Kim M. Kimselius.


Kim har gett ut flera handböcker om skrivande:

Att skriva med glädje, Att hitta glädje i skrivandet, Författare Från dröm till verklighet, Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien, samt flera handböcker om skrivandet under namnet Tre hattar:

10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet,

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär samt Din självbiografi 10 råd för att skriva ditt liv.


Kim är en flitigt anlitad föreläsare när det gäller att väcka läs- och skrivglädje och håller flera distanskurser. Dessutom håller hon skrivarkurser under vår, sommar och höst på Färgargården, Eringsboda, Blekinge, samt på Studieförbundet Vuxenskolan. Kim debuterade 1997 och har skrivit 60 böcker (2020) i olika genrer.

 

Kim håller även distanskursen Skriv om ditt liv om att skriva en självbiografi.


Du kan även gå distanskurs för Kim hos Studieförbundet Vuxenskolan.


Efter att du har gått någon av  distanskurserna kan du gå sommarkursen Eget skrivande för Kim. För att gå Eget skrivandekursen måste du ha gått grundkursen eller någon av Kims distanskurser för att hamna på samma nivå som övriga kursdeltagare, samt läst boken Att hitta glädje i skrivandet. Läs mer på: www.kimselius.se"Man kan delta i skrivarkurser där det från första dagen febrilt produceras texter.

Att ha deltagit i en skrivarkurs för Kim Kimselius var en annorlunda upplevelse. Plötsligt blev det fokus på berättelsen. Den är det viktiga.

För om den kommer igång då kommer också ett passande språk att infinna sig.
Att kunna lära ut övergången från text till berättelse det är det kluriga.

Kim klarar det galant.

Hon är själv en gudabenådad berättare men också ett proffs på att lära ut det hon kan. Kim är faktiskt något tredje också. En tvättäkta för-fattare.

Det är en sådan som går före och visar vägen både för sina läsare och för sina skrivarnoviser.
Tack för en intressant skrivartid. Jag har haft bra flow hela tiden."

Hälsningar Jern BlahammarSkrivkurser för Kim M. Kimselius på Färgargården, Eringsboda, BlekingeNågra röster om Kims skrivarkurser på Färgargården:

"Under två dagar har jag fått ny inspiration och ännu mer fart på mitt skrivande.

Jag kan varmt rekommendera Kims skrivarkurser.

Hon är en perfekt coach som gör skrivandet ännu roligare."

Annie Svensson


"Din kurs gav verkligen mycket i form av glädje och gemenskap." Jenny Holmström "Kim M. Kimselius du är en legend! Du är en av anledningarna till att jag bestämde mig för att satsa allt på mitt skrivande och hittade så mycket glädje." Författaren Mariette Lindstein

Vill du gå skrivkurs för Kim på Färgargården?Skrivkursens grundinnehåll

Att känna glädje i skrivandet

Bygga upp en berättelse

Fånga läsarna

Skapa karaktärer

Gestalta

Miljöskildringar

Dialoger

Att komma ur skrivkramp

Korrekturläsning

Skicka till förlag

Dessutom tillkommer fler ämnen utöver dessa.Här kan du läsa mer om skrivkursen Att hitta glädje i skrivandet på Färgargården.
BTJ:s recension av skrivboken Att hitta glädje i skrivandet: "Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren
Här hittar du skrivtips 

www.kimselius.se under Författartips lämnar Kim tips och råd om skrivande, även på bloggen Kim M Kimselius är här nu.

 

Du hittar även skrivtips i Kims skrivböcker Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.