Jag är ingen häxa
Jag är ingen häxa

Jag är ingen häxa av Kim M Kimselius 


Utgiven 1998. Omarbetad nyutgåva utkom 2005!

2:a boken om Theo och Ramona


Tycker du om häxor och vill lära dig mer om häxförföljelsens tid och häxprocesserna, då är denna bok perfekt för dig. Samtidigt som du följer Theo och Ramona under 1600-talet, lär du dig mycket om den tidens örtmediciner och vidskepelser. En bok du har svårt att lägga ifrån dig.
Baksidestext:


"Nej, inte nu igen!" ropar Ramona förskräckt!


Theo vet precis vad som får henne att skrika: En ny tidsresa! Vart är de på väg?


I nästa stund står de framför ett brinnande bål med en flicka bunden högst upp. Utan att tveka reser de en stege mot bålet. Ramona kilar upp och tar loss flickan.


Människorna runtom står som förstenade och ser vad som händer. Men när Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. De har kommit till häxförföljelsens tid. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.


Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.
Recensera boken på Goodreads


Övriga böcker i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona:

Tillbaka till Pompeji, 1:a boken

Jag är ingen häxa, 2:a boken

Faraos förbannelse, 3:e boken

Den gömda Inkastaden, 4:e boken

Vikingaträl, 5:e boken

Svarta döden, 6:e boken

Snapphanar, 7:e boken

Giljotinen, 8:e boken

Riddarsvärdet, 9:e boken

Det glömde kriget 1808-1809, 10:e boken

Snapphaneresan, 11:e boken

Kinesiska Draken, 12:e boken

Theos Pompeji, 13:e boken

Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken

På liv och död i andra världskriget skugga, 15:e boken

På flykt från andra världskrigets fasa, 16:e boken

Mayafolkets hemlighet, 17:e boken

Persiens Pärla, 18:e boken

Anastasias öde, 19:e boken

TudorRosen Kampen om makten, 20:e boken

Döden på Island, 21:a boken

Äventyr i Uddevalla, 22:a boken

Tsunamikatastrofen i Lissabon, 23:e boken

Pirater och vulkanutbrott på Island, 24:e boken


Böckerna behöver inte läsas i den ordning de har kommit ut!Böcker i den fristående serien Theo- och Ramonaäventyr:

Månstenen, 1:a boken

Skräckresan med Titanic, 2:a boken

Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, 3:e boken

Det osynliga folket på Island, 4:e boken

Mysteriet med Guldgubbarna, 5:e boken

Spöket på Torpa Stenhus, 6:e boken

Silverskatten på Johannishus slott, 7:e boken
 

Recensioner av Jag är ingen häxa:


"Du skriver så fängslande att jag blir fången i dina berättelser." Jan Sjöberg


"Hej Kim, jag har börjat läsa din bok, jag är ingen häxa, och måste erkänna efter bara tre sidor kunde jag inte sluta läsa, så spännande. Och jag måste erkänna att skriva spännande berättelser av riktiga historiska händelser, var en riktigt bra ide. Ser fram emot att läsa fler av dina böcker." JennySparkle1/Wattpad


"Hej, njuter nu av bok #2 om Ramona och Theo. Jag älskar att du får in så mycket lärorikt på ett lekfullt sätt, och min 11-åriga dotter är mycket förtjust." Pelle Naucler


"Det här är en bok där man verkligen får inblick i den tidsperiod som boken utspelar sig i. Det är nästan som en faktabok eller som en skolbok men det är skrivet på ett sådan sätt att det aldrig blir tråkigt." Pockethexan


"Jag har precis läst färdigt "Jag är ingen häxa", och låt mig påminna dig att du är en förbaskat bra författare! Du överträffade dig själv verkligen i den här boken." Alexander Nilsson


"Jag sträckläste boken och än en gång har du lyckats fängsla mig som läsare med dina berättarkonster." Katarina Söderberg


"Spänning från sida till sida. En bladvändare värd att läsa. Nyttig också eftersom den tar oss tillbaka till häxornas tid. Superbra helt enkelt. Gillas Kims sätt att skriva!" Ciccigrip.blogg.se


"En spännande bok för slukaråldern." BTJ, lektör Agneta Warheim.


"Tempot är högt och händelseförloppet är spännande på ett klart lockande sätt." BJT, lektör Gunnar Åberg.


"Förflyttningar i tiden, historiska händelser och en hel del magi ingår i Kimselius bokidé. En idé som hon utan tvivel haft framgång med... De jag pratat med älskar Kimselius böcker, läser allt och vill ha mer. Utan tvivel det viktigaste för en författare!" Blekinge Läns Tidning, Kulturredaktör Jane Betts.


"Äntligen är den här! Den efterlängtade nyutgåvan av andra boken i serien om Theo och Ramona. Boken har genomgått en rejäl omarbetning och är nu ännu bättre!"


"Att jag gillar Kimselius böcker så mycket beror på den perfekta blandningen mellan spännande berättelse och historisk fakta, som gör att man lär sig något nytt med varje bok man läser." Livet på Citronodlingen.


"Som Kimselius andra böcker är boken lärorik samtidigt som den är spännande." Kultureliten.


"Jag tycker verkligen om Kimselius historiska böcker." Bookhousegirl


"Den var jättebra!" Skåpet


"Kommer ihåg att jag fick rysningar när jag läste den." Kimseliusbooks


"Boken var bra, och man lär sig historisk fakta på ett roligt sätt!" Bokspanarna på Karlskrona Stadsbibliotek och Lyckeby Bibliotek


"Boken är spännande och lite läskig." BackabokenKlicka här för att läsa Smakprov ur Jag är ingen Häxa


Vill du veta vad som fick Kim att skriva Jag är ingen häxa, kan du läsa om det här.E-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker. 

Utdrag ur Jag är ingen häxa:


Theo gjorde exakt som Anna och var väldigt noga med att befinna sig på samma plats som hon gjort, innan han tog första steget. Hans fot famlade i luften, han kände hur han blev våt när han satte ned den och drog förskräckt upp den igen. Nu hade han trampat fel i alla fall.


”Jag hittar inte stenen”, sa han förskräckt. ”Jag blev våt.”


”Det blir du”, sa Anna. ”När jag sa att vi skulle komma torrskodda över mossen, menade jag inte bokstavligen. Stenarna döljs under vatten, mossa eller tuvor. Sätt bara dina fötter där jag har gått så går allt bra.”


Innan Theo tog nästa steg var han mer vaksam. Först kände han med tåspetsarna att han hade fast botten att stå på. Därefter satte han ned hela foten. Han hade blicken riktad mot Anna och försökte memorera varje steg hon tog, samtidigt som han koncentrerade sig på sin egen förflyttning. Hon verkade flyta fram över mossvattnet. Det såg så enkelt ut.


Just för att hon verkade så självsäker och fann fotfäste så snabbt, blev han mycket förvånad när hon plötsligt tycktes vackla till framför honom. Ett rop undslapp henne innan hon föll i. Det gurglade till när mossen slöt sig runt henne.


Theo skulle precis ta ett steg till den sten Anna halkat av. Nu var han osäker på var den fanns. Han såg också hur hon sjönk mer och mer. Hon hade redan vatten upp till midjan. Theo förstod att det var bråttom. Han måste få tag i hennes hand och dra upp henne.


Mitt i all brådska tog han det ändå väldigt försiktigt, annars var det risk att han skulle sluta som Anna. Då hade de inte en chans. Vem skulle kunna rädda dem här ute i den ödsliga sumpmarken? Och vem skulle rädda Ramona och mor Anja? Dimman började stiga upp ur vattnet och för en kort stund tyckte han sig skymta spöklika varelser som böljade fram och tillbaka i rytmisk dans, väntande på att snart få ännu ett offer i sin blöta grav.


Osäkert sträckte han sig ned mot Anna för att få tag om hennes hand. Det kunde ha gått bra om han hade haft fullständig balans innan han böjde sig fram, eller om hans ena fot inte befunnit sig i luften. Men som han nu stod…


Desperat sökte Theo efter fäste, men där fanns bara vatten. Äntligen kände han fast mark under foten och satte lättad ned den. Då hände samma sak som för Anna – han gled sakta nedför stenen och föll i samma vatten som hon redan låg i.


Nu var de räddningslöst förlorade!


 

ISBN-nr 978-91-971240-5-8 (Tredje upplagan)

E-bok ISBN-nr 978-91-86485-18-4

Tillbaka till huvudsidan om böckerna >> 


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp boken här

Bokus
Adlibris

De utländska utgåvorna av

Jag är ingen häxa

Serbisk utgåva

Isländsk utgåva