10 misstag författare gör

Köp boken här

Bokus
Adlibris

Kristina Svensson

Här hittar du  vetenskapskommunikatören, föreläsaren och författaren Kristina Svenssons hem på nätet. Jag blir på bra humör av gott kaffe, av rimfrostiga träd och färgglada nagellack. Bor egentligen i Mölndal men syns oftare i Täby eller Antibes.

Kim M. Kimselius

Jag är författare och älskar att låta fingrarna dansa iväg över tangentbordet för att forma ord och meningar till spännande berättelser. Jag tycker om att inspirera andra att läsa och skriva, därför håller jag skrivarkurser varje sommar. Dessutom föreläser jag ofta i skolorna för att uppmuntra eleverna att läsa och skriva samt håller skrivarkurser på distans. Här hittar du information om mig.

Lennart Guldbrandsson

Visst kan alla skriva! Men alla gör det inte professionellt. Själv började jag min bana som betald författare 2001 med att läsa andras texter och ge råd om hur texterna kunde bli bättre. Då hade jag redan gått flera skrivarutbildningar och arbetat intensivt med det skrivna ordet under många år. Sedan dess har jag blivit en av Vulkans mest omtyckta lektörer, med många återkommande författare. Läs mer om mig på ElementX.

10 misstag författare gör


av Kristina Svensson, Kim M Kimselius och Lennart Guldbrandsson 


Utkom  2016


En handbok för dig som vill lära dig av andras misstag.
  
Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.


ISBN-nr 978-91-86485-69-6

E-bok ISBN-nr 978-91-86485-70-2Övriga böcker i serien Tre Hattar av Kim M. Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson:

10 misstag författare gör, 1:a boken i Tre Hattarserien

10 tips för att leva på din kreativitet, 2:a boken i Tre Hattarserien

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär, 3:e boken i Tre Hattarserien

Din självbiografi 10 råd för att skriva ditt liv, 4:e boken i Tre Hattarserien


Övriga böcker om skrivandet av Kim M Kimselius:

Att skriva med glädje

Att hitta glädje i skrivandet

Författare Från dröm till verklighet

Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien
Recensioner av 10 misstag författare gör:"Tack Lennart Guldbrandsson, Kim M Kimselius och Kristina Svensson för inspirerande läsning. Ni lyckas skickligt med att förmedla känslor av möjligheter och delar generöst med er av egna erfarenheter.Låt oss värna det fria ordet och läs-och skrivlusten. Er bok fyller en viktig funktion, dessutom mycket trevligt med ert lagarbete när ni gått samman för att skriva boken. Helt i min smak." Elisabeth Jönsson


"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."

BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


"Jag har läst boken så jag kan varmt rekommendera den." Eje Snygg


"Boken är jättebra! Jag läste den och lärde mig. Tack för att ni skrev boken!" Irma Ellioteer


"Jag läser, skrattar igenkännande och får en tankeställare i nästa stund. Tack och lycka till med boken!" Irene S. Räisänen


"Den är svår att släppa! Bra, lagom långa kapitel och många konkreta råd med personlig touche." Petra Dessmark


"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare

 
Utdrag ur 10 misstag författare gör:


E-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.
Tillbaka till huvudsidan om böckerna

Baksidestext:


Misstag kan vara dyra, onödiga, roliga eller en förutsättning för att man ska lära sig.


Här delar författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson med sig av sina och andras värsta och bästa grodor för att du ska kunna undvika åtminstone några av misstagen.Vem av oss blev blåst på ersättningen för sin första  bok? Vem tappade underbyxorna på väg till en intervju  på bokmässan? Vem är sådan perfektionist att boken aldrig blir klar?


Tillsammans har bokens författare 34 års erfarenhet från bokbranschen.


Sagt om Kim: ”Kim är en ambassadör för läslusten, glädjen och för det skrivna ordet.”

Sagt om Kristina: ”Kristina är en pärla; erfaren, trevlig och dessutom mycket rolig.”

Sagt om Lennart: ”Lennart skriver lättläst, underhållande och initierat om ämnet.”