SKAPANDE SKOLA


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp böckerna här

Bokus
Adlibris

"Hon var magisk!"

Lärare Ingela Ynghagen på Tranängskolan i Tranemo om Kims skrivarkurser och föreläsningar på skolan

Kim M. Kimselius föreläser på Litteraturfestivalen Bok och Hav maj 201. Foto Johan Sturesson


"I rampljuset där hon hör hemma. Tack Kim för ett inspirerande framförande! Du är grym!" Johan Sturesson.


"Härligt att se dig på scen Kim! Lika inspirerande som alltid. 💖 Vi är helt klart bland dina största fans!" Annie Gylling

Lärare Anna Grahn,

Götene kommun

"Toppenkul att ha dig på besök! Vilken fantastisk berättare du är! 👏👏 Tack!"

Kim med sina böcker

Klicka för fler föredrag


Projekt SKAPANDE SKOLAKim M Kimselius medverkar i projekt Skapande Skola. Nedan kan du läsa hennes egna ord om projektet.


Skapande skola-bidraget finns till för att barn och elever ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och för att deras möjligheter till eget skapande ska öka. Konst och kultur berikar barns och ungas liv och stimulerar deras nyfikenhet, fantasi och kreativa förmåga. Författarbesök brukar vara mycket populära hos både elever och vuxna. Är din skola intresserad av att få ett besök av mig, där eleverna blir inspirerade att läsa och skriva, finns det möjlighet att söka bidrag från Skapande skola hos Kulturrådet.  Läs mer om Skapande Skola."Låt mig genom ordens magi förflytta dig in i böckernas värld.”"Mitt namn är Kajsa och jag har velat bli författare sedan du höll ett föredrag på min skola för över tio år sedan. Då gick jag i trean på Fjällboskolan och älskade att skriva men hade ingen som uppmuntrade mig att göra något med min passion. Nu går jag andra året på samhällmedialinjen och utbildar mig till författare och journalist. Med ditt föredrag förändrade du mitt liv, för det var då jag för första gången hörde någon säga "om du älskar att skriva, så skriv. Ha det som yrke, om det är din passion är det rätt". Innan dess hade jag bara hört om tråkiga bankjobb eller lärare, men när du förklarade vad en författare var blev jag helt såld. Jag har inte slutat tänka på det sedan dess och haft som mål att bli publicerad ett bra tag nu. Så kort sagt, tack så mycket."

Kajsa Norman


Sagans kraft och ordens makt:

Jag vill visa elever hur lätt det är att skriva om de gör det på rätt sätt. Med ord kan de förändra en hel värld, de kan skänka glädje och inspiration, få läsarna att gråta och förflytta dem i tid och rum. De kommer att bli riktiga trollkarlar när de behärskar Sagans kraft och Ordens makt.


Jag älskar att inspirera andra att läsa och skriva. Jag har föreläst i Sverige, Finland, Island och Singapore.


Mina föredrag är mycket uppskattade, eftersom jag har förmåga att fånga lyssnarna, inspirera och engagera. Mina böcker har läsare från 7 år upp till 98, så kallade crossover-böcker. Det har gjort att jag har föreläst för i stort sett alla åldrar. De flesta föredragen hålls dock i mellan- och högstadiet.


Mina föreläsningar går ut på att inspirera både skrivandet och läsandet.


Boka föreläsning av Kim M. Kimselius här

Skriva med glädje

I min skrivbok Att skriva med glädje kan eleverna själva hämta tips och råd om hur de bygger upp sin berättelse. Ett bra hjälpmedel.Fakta och fantasi

I mina historiska äventyrsböcker väver jag ihop fakta och fantasi och avslutar med en gedigen faktadel. Dessa böcker används i många skolor som temaböcker.
"Jag älskar att låta fingrarna dansa iväg över tangentbordet för att forma ord och meningar till spännande berättelser. Sedan min debut 1997 har jag skrivit 50 böcker, som är översatta till flera språk."Några boktitlar:

På liv och död i andra världskrigets skugga

På flykt från andra världskrigets fasa

Vikingaträl

Att skriva med glädje

Fler Boktitlar hittar du här
Kostnad

Jag följer Författarcentrums rekommenderade taxor för författarbesök.


För bokning och information välkommen att kontakta Författarförmedlingen.

www.forfattarcentrum.se
Boka föreläsning av Kim M. Kimselius här