På flykt från andra världskrigets fasa
På flykt från andra världskrigets fasa

På flykt från andra världskrigets fasa

av Kim M Kimselius 


Utkom 2011

16:e boken om Theo och Ramona


En rafflande bok som skildrar andra världskriget i ett ockuperat Frankrike: motståndsrörelsens kamp, judarnas öden, händelsen i Vélodrome d'Hiver i Paris, nedskjutna flygare, samt de franska invånarnas liv. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.


Den historiska äventyrsboken avslutas med en gedigen faktadel.


 


 

Baksidestext På flykt från andra världskrigets fasa:


Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.


Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.


Recensera boken på Goodreads


Övriga böcker i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona:

Tillbaka till Pompeji, 1:a boken

Jag är ingen häxa, 2:a boken

Faraos förbannelse, 3:e boken

Den gömda Inkastaden, 4:e boken

Vikingaträl, 5:e boken

Svarta döden, 6:e boken

Snapphanar, 7:e boken

Giljotinen, 8:e boken

Riddarsvärdet, 9:e boken

Det glömde kriget 1808-1809, 10:e boken

Snapphaneresan, 11:e boken

Kinesiska Draken, 12:e boken

Theos Pompeji, 13:e boken

Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken

På liv och död i andra världskriget skugga, 15:e boken

På flykt från andra världskrigets fasa, 16:e boken

Mayafolkets hemlighet, 17:e boken

Persiens Pärla, 18:e boken

Anastasias öde, 19:e boken

TudorRosen Kampen om makten, 20:e boken

Döden på Island, 21:a boken

Äventyr i Uddevalla, 22:a boken

Tsunamikatastrofen i Lissabon, 23:e boken

Pirater och vulkanutbrott på Island, 24:e boken


Böckerna behöver inte läsas i den ordning de har kommit ut!Böcker i den fristående serien Theo- och Ramonaäventyr:

Månstenen, 1:a boken

Skräckresan med Titanic, 2:a boken

Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, 3:e boken

Det osynliga folket på Island, 4:e boken

Mysteriet med Guldgubbarna, 5:e boken

Spöket på Torpa Stenhus, 6:e boken

Silverskatten på Johannishus slott, 7:e boken
 


Recensioner av På flykt från andra världskrigets fasa:


"Jag vill bara säga att jag nyss läste ut 'På flykt från andra världskrigets fasa'. Den var otroligt lätt att leva sig in i, väldigt sorglig, men jag tycker den är otroligt bra skriven! Jag ville knappt lägga den ifrån mig." HPisBEST"Jag sträckläste den under en kväll, det var stört omöjligt att lägga den ifrån sig. Otroligt bra!" Bokbloggen Eli läser och skriver


"Otäck läsning från mysig sagotant. Det jag tyckte var bäst med boken är hur spännande den är. Kim jobbar mycket med cliffhangers; kapitlen slutar ofta med en mening som gör att jag bara måste läsa vidare. Ofta indikerar dessa cliffhangers att något hemskt är på väg att hända och det gör det – ibland. Men inte alltid vilket gör att det aldrig blir förutsägbart." Kristina Svensson


"Jag har läst båda böckerna som är spännande och verklighetstrogna. Du är värd allt beröm för dina fina skildringar och böckerna kan varmt rekommenderas!" Lena Andersson


"Den bästa bok Kim har skrivit!" Harry Eriksson


"Man sitter som på nålar ända till sista sidan." Ingela Svensson


"Det här är en av Kims bästa böcker hittills!" Kristina Fridensköld


"Kim har faktiskt överträffat sig själv! ... Hon har funnit en ny vinkel i tidsresandet som är en riktig nervkittlare. ... LÄÄÄÄÄS!!!! Annelie Nilsson


"Detta är nog den bästa bok Kim M Kimselius har skrivit ... Jag satt på helspänn hela tiden, för det var dramatik från första till sista sidan." Kristina Simars Bokblogg.     


"Något som är typiskt för författaren är hennes miljöskildringar, jag läser inte boken, jag är med i den. Jag är den tredje huvudpersonen. ... Jag ser vad dom ser, jag hör vad dom hör och jag kan till och med lukta det dom luktar!" Roxana Kaboli     


"Författarinna som är väl värd att nämnas. Det här är dramatik, kan jag säga från sida ett till sista sidan. Vi vet aldrig vad som händer när Kim skriver sina historier. Kim M Kimselius är en OTROLIGT duktig författarinna på att få läsaren att hänga kvar." Bokgudinnan Ulrika Larsson   


"Det här är en riktigt bra och spännande bok om förföljelser av judar under andra världskriget." BTJ, lektör Lars Karlstrand 
Här kan du läsa Smakprov ur På flykt från andra världskrigets fasaE-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.
Utdrag ur På flykt från andra världskrigets fasa:


Theo tog Ramonas hand och de skyndade vidare mot vägkröken. När de rundat kröken såg de att gruppen av människor hade stannat lite längre fram. De gick i rask takt framåt, med lövträdens kronor som skuggade vägen och fick dem att känna sig som om de gick i ett sagolandskap, när solens strålar dansade runt bland lövverket och kastade onaturliga skuggor.


Ramona bet sig i kinden, eftersom det kändes som om något var helt galet, annars skulle Jean-Philippe inte ha stannat. Nu såg hon även Michelle och när de kom närmare såg Ramona även den vagn som Brian hade färdats i. Soldaterna hade samlat ihop alla människor i en grupp bredvid vagnen.


"Ska vi stanna?" viskade Ramona och saktade omedvetet farten.


"Nej, fortsätt gå, precis som om ingenting har hänt!" viskade Theo.


"HALT!" ropade en soldat och höll upp handen mot dem, sedan föste han ihop dem med de övriga.


Theo och Ramona vågade inte fråga något, utan ställde sig lugnt bredvid Jean-Philippe, utan att med en min visa att de kände honom.


En av soldaterna höll på att undersöka den tomma vagnen. Den andra soldaten gick omkring i skogsbrynet och stack ned sin bajonett bland fjolårslöven på marken. Den tredje soldaten höll vakt över den grupp de hade samlat ihop.


En kvinna med ett litet spädbarn, tappade plötsligt tålamodet och sa:


"Varför måste vi stå här? Vi har ingenting med den där rymlingen att göra. Hur skulle vi kunna ha det? Ni har själva sprungit ikapp oss och sett att vi är oskyldiga. Varför måste vi stanna här? Barnen börjar bli otåliga, den lilla är hungrig, det är varmt och vi har fortfarande lång väg att gå. Snälla! Ni kan väl släppa iväg mig och min familj!"


Soldaten såg på sina kamrater som uppgivet slog ut med armarna och därefter ryckte på axlarna. Här hittade de ingenting.


"Jaja, ge er iväg då!" sa soldaten och sänkte sitt gevär.


Kvinnan stack handen under armen på sin man och föste en femåring framför sig, samtidigt som hon sa:


"Håll nu pappa i handen, så att du inte kommer bort!"


Pojken i kortbyxor och kortärmad skjorta, gick tveksamt fram och tog sin far i handen. En tonårspojke slöt upp vid deras sida och med en nick mot soldaten, började gruppen gå iväg.


"Ni kan gå allihop!" sa soldaten och vände sig bort ifrån dem.


Jean-Philippe såg på Theo och Ramona och därefter bort mot kvinnan och hennes familj. Theo följde motståndsmannens blick och insåg plötsligt vad det var han tittade på.
 

ISBN-nr 978-91-86485-15-3 (Andra upplagan)

E-Bok ISBN-nr 978-91-86485-15-3Tillbaka till huvudsidan om böckerna >>


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp boken här

Bokus
Adlibris