10 tips för att leva på din kreativitet

Köp boken här

Bokus
Adlibris

Kristina Svensson

Här hittar du  vetenskapskommunikatören, föreläsaren och författaren Kristina Svenssons hem på nätet. Jag blir på bra humör av gott kaffe, av rimfrostiga träd och färgglada nagellack. Bor egentligen i Mölndal men syns oftare i Täby eller Antibes.

Kim M. Kimselius

Jag är författare och älskar att låta fingrarna dansa iväg över tangentbordet för att forma ord och meningar till spännande berättelser. Jag tycker om att inspirera andra att läsa och skriva, därför håller jag skrivarkurser varje sommar. Dessutom föreläser jag ofta i skolorna för att uppmuntra eleverna att läsa och skriva samt håller skrivarkurser på distans. Här hittar du information om mig.

Lennart Guldbrandsson

Visst kan alla skriva! Men alla gör det inte professionellt. Själv började jag min bana som betald författare 2001 med att läsa andras texter och ge råd om hur texterna kunde bli bättre. Då hade jag redan gått flera skrivarutbildningar och arbetat intensivt med det skrivna ordet under många år. Sedan dess har jag blivit en av Vulkans mest omtyckta lektörer, med många återkommande författare. Läs mer om mig på ElementX.

10 tips för att leva på din kreativitet


av  Lennart Guldbrandsson, Kim M Kimselius och Kristina Svensson


Utkom 2017

2:a boken i serien Tre Hattar
En handbok för dig som vill leva på din kreativitet.


 Baksidestext till 10 tips för att leva på din kreativitet


Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?


I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?


Är du redo att förverkliga din dröm?


Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.ISBN-nr 978-91-86485-75-7

E-bok ISBN-nr 978-91-86485-76-4Övriga böcker i serien Tre Hattar av Kim M. Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson:

10 misstag författare gör, 1:a boken i Tre Hattarserien

10 tips för att leva på din kreativitet, 2:a boken i Tre Hattarserien

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär, 3:e boken i Tre Hattarserien

Din självbiografi 10 råd för att skriva ditt liv, 4:e boken i Tre Hattarserien


Övriga böcker om skrivandet av Kim M Kimselius:

Att skriva med glädje

Att hitta glädje i skrivandet

Författare Från dröm till verklighet

Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien

Recensioner av 10 tips för att leva på din kreativitet:


"Den här boken är nästan ett måste för alla kreativa själar där ute som har en dröm eller tanke på att kunna leva på sin hobby. Kim, Kristina och Lennart är tre begåvade och generösa människor som bjuder på en massa bra tips på ett roligt och engagerat sätt som lätt omvandlas till vilken kreativitet man än vill satsa på. Köp den!" Ulla Adamsson


"Detta är andra boken i serien Tre hattar. Precis som med tidigare böcker i serien, blir man inte besviken när man öppnar 10 tips och börjar läsa.

De tre författarna går igenom flera tips för dem som drömmer om att kunna arbeta med sin kreativa hobby. Råden som ges kan appliceras på skrivande och mycket mer än så, som t.ex. måleri, fotografi osv. Det täcker verkligen allt en kreativ person behöver tänka på för att kunna livnära sig på det. Hur man blir mer produktiv, hittar sin egen kreativa nisch, hanterar dåliga tider och marknadsför sig rätt är ett urval av saker som tas upp i boken. Författarna lyckas också belysa ämnet inkomst och ekonomi (som är det jag som kreativ person tycker är mest ointressant) så att läsaren vill veta mer.

Boken är intressant, lärorik och berättar om sitt ämne så att jag som läsare blir både lycklig och inspirerad av att läsa den. Rekommenderas till dem som har drömmen att leva på sitt författarskap, men även till konstnärer, fotografer etc. Läs den! Det kommer att visa att det inte alls är omöjligt att leva på ett kreativt yrke." Karin Sallander


"Första intrycket av boken är lite spretigt. De tre författarna Lennart Guldbrandsson, Kim M Kimselius och Kristina Svensson, skriver sina tips och reflektioner utifrån helt egen stil och erfarenheter. Det hänger inte riktigt ihop sinsemellan och man undrar vart det ska sluta. Men efter något kapitel är just spretigheten det man vill ha. Att läsa blir närmast som att sitta på ett café tillsammans med författarna och höra dem spruta ur sig sina idéer, inspirerade av varandra och den vetgirige läsaren. Jag har skrivit ner en uppsjö av idéer och uppslag för mig själv under läsningen och jag tror att boken kommer att hänga med mig ett tag i livet som fri konstnär. Rekommenderas!" Jakob Sverker


"Boken är brutalt ärlig och glimmar till med guldkorn och igenkänning. Det är trevligt att liksom få en del sköna klappar på axeln också, att en gjort somliga saker rätt. Alla tre författarna bjuder friskt på sig själva och det känns som om man lär känna dem som personer. Till den som undrar hur det är att leva på sin kreativitet, så finns svaren här; tillsammans med praktiska tips, frikostiga anekdoter och att det är kärleken till yrket och inte glamouren som driver." Annah Nozlin"Men hörni Lennart, Kim och Kristina, vilken skön bok ni har skrivit! Jag kisar med inflammerade ögon, snörvlar och hostar, men kan ändå inte sluta läsa. Ska jag vara uppriktig köpte jag den mest för att Lennart och Kim var så gulliga och omhändertagande mot mig där på bokmässan, men nu inser jag vilken lyckträff det var. Precis det jag behövde inför det livsval jag ämnar göra inom kort." Författaren Jakob Sverker


"Proppfull av konkreta tips och framför allt inspiration! Boken fick igång mina tankar och väckte nya idéer." Jenny Forsberg


"Den här boken är lämplig läsning för den som drömmer om att skriva en bok. Den är skriven av tre entusiastiska inspiratörer: Kim M. Kimselius, författare, skrivkurslärare och föreläsare; Lennart Guldbrandsson, lektör, spökskrivare och författare samt Kristina Svensson, bokutgivningscoach och författare. --- Deras egna erfarenheter varvas med handfasta praktiska råd.--- En ärlig och frejdigt skriven bok som ger perspektiv på drömmen om att skriva och vad det innebär att bli författare."  BTJ-häftet nr 18, 2017. Lektör Jonas Herrlin
Utdrag ur 10 tips för att leva på din kreativitet:


Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Att leva som författare, musiker, akvarellmålare, fotograf, stickkonstnär, skulptör eller annat hantverk? Ekvationen för att livnära sig på sitt skrivande, fotande, målande eller annan konstnärlig verksamhet är enkel.


1. Du behöver skapa bra verk, vilket betyder att du ständigt behöver öva och utvecklas.


2. Du behöver vara affärsmässig, inte till själva skapandet, men till allting runt omkring.


3. Du behöver ha en långsiktigt hållbar livsstil för att bibehålla din kreativitet.


Skapa bra verk

För att du ska kunna leva på dina verk behöver de vara bra. De behöver vara tillräckligt bra för att andra ska vilja köpa dem, eller så geniala att du får stipendier eller liknande för dem. Det finns de som kan leva på intäkterna från en sång under resten av sitt liv. Men de allra flesta behöver skapa flera, ibland extremt många verk. Produktivitet kan vara en klar fördel.


De flesta av oss föds inte som genier utan behöver öva oss för att bli duktiga alldeles oavsett om vi åker skidor mellan portar eller fotograferar bröllopspar. Vi behöver lägga tid på att studera, inspireras av andra, gå kurser och träna.


E-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.


 Tillbaka till huvudsidan om böckerna