Tudor Rosen - Kampen om makten

TudorRosen Kampen om makten av Kim M Kimselius


Utkom 2015

20:e boken om Theo och RamonaBoken handlar om Henrik VII och hans familj. Henrik VII var den förste kungen av huset Tudor. Han hävdade sin rätt till tronen genom sin härkomst från huset Lancaster. Genom att besegra Rikard III i slaget vid Bosworth Field övertog han Englands krona. Han slog samman ätterna Lancaster och York, genom att gifta sig med Elisabet av York, vilket blev slutet för Rosornas krig.


Den röd-vita Tudorrosen var symbol för huset Tudor. I slutet av Rosornas krig skapades den röd-vita rosen, genom att ena Yorks vita ros och Lancasters röda ros.Baksidestext TudorRosen Kampen om makten:

Den rödvita Tudorrosen blev symbolen för huset Tudor, efter att Henrik VII blev förste kung av Tudordynastin. Han får ständigt kämpa för att behålla makten.


Henrik VIII övertar tronen efter sin far, Henrik VII, och försöker få en son. I sin strävan efter detta, låter han förskjuta, avrätta och skilja sig från sina hustrur, som blir sex till antalet. Två av dem, Katarina av Aragonien och Anne Boleyn, är starka kvinnor som inte lyckas tillgodose kungens önskemål. Däremot får de döttrarna Maria och Elisabet.


Juvelen som för Theo och Ramona till Tudortiden, ger dem även obehagliga upplevelser. De skiljs åt i striden vid Bosworth Field. I sökandet efter Ramona räddar Theo livet på Henrik VII, vilket för honom till hovet, alla dess intriger och maktspel. Ramona och Theo får ta del av Tudordynastins härskares liv och död, där de själva ständigt svävar på avgrundens kant. De kämpar för att ta sig tillbaka hem, men juvelen har andra planer för dem.


Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.
Recensera boken på Goodreads

Facebooksida om TudorRosen Kampen om makten


Övriga böcker i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona:

Tillbaka till Pompeji, 1:a boken

Jag är ingen häxa, 2:a boken

Faraos förbannelse, 3:e boken

Den gömda Inkastaden, 4:e boken

Vikingaträl, 5:e boken

Svarta döden, 6:e boken

Snapphanar, 7:e boken

Giljotinen, 8:e boken

Riddarsvärdet, 9:e boken

Det glömde kriget 1808-1809, 10:e boken

Snapphaneresan, 11:e boken

Kinesiska Draken, 12:e boken

Theos Pompeji, 13:e boken

Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken

På liv och död i andra världskriget skugga, 15:e boken

På flykt från andra världskrigets fasa, 16:e boken

Mayafolkets hemlighet, 17:e boken

Persiens Pärla, 18:e boken

Anastasias öde, 19:e boken

TudorRosen Kampen om makten, 20:e boken

Döden på Island, 21:a boken

Äventyr i Uddevalla, 22:a boken

Tsunamikatastrofen i Lissabon, 23:e boken

Pirater och vulkanutbrott på Island, 24:e boken


Böckerna behöver inte läsas i den ordning de har kommit ut!Böcker i den fristående serien Theo- och Ramonaäventyr:

Månstenen, 1:a boken

Skräckresan med Titanic, 2:a boken

Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, 3:e boken

Det osynliga folket på Island, 4:e boken

Mysteriet med Guldgubbarna, 5:e boken

Spöket på Torpa Stenhus, 6:e boken

Silverskatten på Johannishus slott, 7:e boken 

 

Recensioner av TudorRosen Kampen om makten:


"Perfekt kombination av äventyr, romantik och historia, alla tre i varsamt övervägd dos! ---  Kim M Kimselius böcker tar en alltid med på en resa som resulterar i ny kunskap och önskan efter ytterligare ett nytt äventyr. Med riktiga historiska händelser som grund till böckerna, är de även en ypperlig resekamrat för äventyrslystna resenärer som vill bege sig ut i världen i Theo och Ramonas spår. Oavsett om boken blir en trogen resvän, eller kompisen du delar en kopp varm choklad med i soffan, har du en otrolig resa framför dig!" Jessica Pettersson


"Jag har nu läst boken om Tudor och den var mycket bra. Speciellt att du fick med alla 3 av ätten. Smart också att huvudpersonerna blir klädda på det sättet som de som lever där. Du fick med allt som var viktigt men Henrik VII lovade ju Theo ett slott men det verkar inte som han fick det." Stephan Johannesson


"Jag älskade verkligen boken! Som en trogen Theo och Ramona-läsare av alla de 20 böckerna kan jag säga att detta är en av mina favoriter. Jag gillar verkligen hur Kim binder samman historia med vänskap, kärlek och död. Hennes böcker får en att vilja resa tillbaka i tiden själv och se hur det var." Alice Fridevall


"Det var svårt att släppa taget om boken. Tyvärr skapade denna bok ett beroende som blir svår att bekämpa och kanske bli av med.Strax ska jag söka upp mitt bibliotek för att låna på mig några nya böcker ur serien om det unga paret. Jag uppskattar verkligen Kims förmåga att väva ihop sann historia med eminent fantasi." Jan Sjöberg


"Blev positivt överraskad för att boken är full av fakta och information om denna tidsperiod. Historien går i ett högt tempo och man läser i en rasande takt." Anna Sandstedt


"Läste precis ut TudorRosen, mycket bra! Den var härlig och spännande på samma gång, samt lite dramatiskt. Den får 10/10 av mig" Wilda


"Som vanligt är det en bra balans mellan fakta och fiktion och man blir aldrig uttråkad. Theo och Ramona reser inte endast i tiden, de gör även en resa inom sig själva och utvecklas som karaktärer. --- TudorRosen ger en ny ton till Theo- och Ramonaserien. ---

Det är svårt att släppa boken ifrån sig, vilket inte är konstigt. Kombinationen av intrigfylld tidsålder och skickligt författande gör TudorRosen till den ultimata historiska äventyrsromanen." Roxana Kaboli


....

 

E-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.


 


 

Utdrag ur TudorRosen Kampen om makten:

Theo öppnade sin slutna hand och såg på den röda juvelen. Han hade tidigare sett den på Fabergéägget. Hastigt slöt han handen. Han förstod att det var genom den här juvelen de skulle kunna ta sig hem igen. Han stoppade den djupt ned i byxfickan. Sedan såg han sig om.


En herrelös häst kom sakta gående mot honom. Den var obekymrad av de stridande männen runt omkring. Hästen gick med nosen sänkt mot marken, som om den sökte efter sin ryttare. Den puffade på varje kropp den passerade. Theo hade god hand med hästar. Han reste sig upp och kallade mjukt på den.


"Såja, kom här, lilla gubben. Jag ska ta hand om dig."


Theo jollrade som till ett litet barn. Hästen kom nyfiket närmare. Theo sträckte långsamt fram handen och grep tyglarna som släpade mot marken. Hästen stannade och såg på honom.


Theo ställde sig bredvid djuret och strök det över halsen, medan han fortsätte tala lågmält. Han undersökte hästen så gott han kunde. Det var blod på sadeln och utefter sidan på hästen, men den verkade oskadd. Förmodligen var hästens ägare död, eller illa skadad. I varje fall skulle han sannolikt inte behöva sin häst på ett bra tag.


Beslutet var lätt. Theo stack foten i stigbygeln och satt upp. Han ville skänkla hästen till full galopp, men istället tog han sig sakta fram mellan kropparna på marken. Han ville skynda efter Ramona, men han skulle aldrig trampa ned skadade. Dessutom var han hela tiden tvungen att undvika att träffas av något vapen. Striden pågick för fullt runt honom. Theo var tacksam för att hästen tydligen var van vid att befinna sig i strid. Förmodligen  räddade det livet på honom, eftersom hästen stegrade sig och slog ned anfallande män mer än en gång.


Dessutom sparkade den bakåt vid ett tillfälle. Theo förstod att någon hade varit på väg att anfalla honom bakifrån. Tråkigt för hästens ägare att det inte hade gått lika bra för honom.


En pil ven förbi Theos huvud och han duckade instinktivt. Hans tankar gick till Ramona. Hade hon verkligen lyckats ta sig igenom det här med liviet i behåll? Han tänkte också på ryttaren som galopperat rakt igenom striden, som om han var osårbar. Han hade inte ens väjt för de skadade som fallit omkull.


Theo hade nu tagit sig ut ur den värsta stridszonen och kommit in på mark där slaget nyligen dragit fram. Theo rös när han såg kropparna som täckte marken runt omkring.


Nervpirrande minuter gick medan Theo sicksackade fram mellan lik och skadade. Några försökte hejda honom med hesa vädjande rop, utsträckta händer och bedjande blickar.


Han fick verkligen stålsätta sig för att inte sitta av och hjälpa människorna. Han var van vid att alltid ställa upp för andra och hjälpa till i den mån han kunde. Det bar honom emot att strunta i alla bönfallande. Men Theo hade bara ett enda mål, han måste hitta Ramona. Han måste ställa allt till rätta mellan dem och se till att få henne med sig hem till deras egen tid.


Trots att han var nyfiken på vart de hade kommit, vilket år det var och vilken strid han nu befann sig i, funderade han inte värst mycket över det. En enda tanke gnagde i honom, att leta upp Ramona.


Varför hade någon fört bort henne?


Theo visste att han skulle göra allt för att få Ramona tillbaka, till och med riskera sitt eget liv. Även om hon kanske inte längre ville ha honom.


När marken blev mer lättframkomlig satte Theo av i full fart efter ryttaren..... 

ISBN-nr 978-91-86485-51-1

E-bok ISBN-nr 978-91-86485-52-8


Tillbaka till huvudsidan om böckerna
Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp boken här

Bokus
Adlibris