Den gömda Inkastaden
Den gömda Inkastaden

Den gömda Inkastaden av Kim M Kimselius


Utkom 2003

4:e boken om Theo och Ramona


Tycker du om Indianer, Inkakulturen, Inkariket, Machu Picchu, Sydamerika och 1500-talet? Då är Den gömda Inkastaden en bok för dig!Baksidestext:


Det som börjar såsom en vanlig turistresa till den mytomspunna ruinstaden Machu Picchu, förvandlas i en handvändning till en kamp på liv och död för Theo och Ramona, när de av ödets nyck förflyttas tillbaka i tiden, till 1500-talet. Den tid då det starka Inkariket är i upplösning på grund av att conquistadorerna invaderat landet och dödar inkafolket på jakt efter gyllene skatter.


Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?


Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.


Recensera boken på Goodreads


Övriga böcker i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona:

Tillbaka till Pompeji, 1:a boken

Jag är ingen häxa, 2:a boken

Faraos förbannelse, 3:e boken

Den gömda Inkastaden, 4:e boken

Vikingaträl, 5:e boken

Svarta döden, 6:e boken

Snapphanar, 7:e boken

Giljotinen, 8:e boken

Riddarsvärdet, 9:e boken

Det glömde kriget 1808-1809, 10:e boken

Snapphaneresan, 11:e boken

Kinesiska Draken, 12:e boken

Theos Pompeji, 13:e boken

Boudicas strid mot Romarna, 14:e boken

På liv och död i andra världskriget skugga, 15:e boken

På flykt från andra världskrigets fasa, 16:e boken

Mayafolkets hemlighet, 17:e boken

Persiens Pärla, 18:e boken

Anastasias öde, 19:e boken

TudorRosen Kampen om makten, 20:e boken

Döden på Island, 21:a boken

Äventyr i Uddevalla, 22:a boken

Tsunamikatastrofen i Lissabon, 23:e boken

Pirater och vulkanutbrott på Island, 24:e boken


Böckerna behöver inte läsas i den ordning de har kommit ut!Böcker i den fristående serien Theo- och Ramonaäventyr:

Månstenen, 1:a boken

Skräckresan med Titanic, 2:a boken

Sveriges Pompeji Sandby borgs öde, 3:e boken

Det osynliga folket på Island, 4:e boken

Mysteriet med Guldgubbarna, 5:e boken

Spöket på Torpa Stenhus, 6:e boken

Silverskatten på Johannishus slott, 7:e boken
 

Recensioner av Den gömda Inkastaden:


"Ruskigt spännande bok... Jag gillar Kims härliga skrivstil." Cecilia Grip.


"Den gömda Inkastaden är en oerhört fängslande äventyrsroman uppbyggd kring en historisk händelse." BTJ, lektör Monica Nilsson.


"Det vårdade språket har ett direkt och vardagsnära uttryck... Genom att berättelsen är spännande och ledigt skriven, kan den inspirera unga läsare att med hjälp av fakta och sin egen fantasi kliva in i berättelsens värld och in i historien." Åbo Underrättelse, Finland, Siv Illman.


"Som vanligt märks det att Kim bedrivit en grundlig research, och ordlistan i slutet av boken är en riktig guldgruva för alla vetgiriga." Blekinge Läns Tidning, Lina Söderström.


"Det här är den mest spännande boken hittills tycker jag. Det händer verkligen något hela tiden." Helena


"Den här boken var riktigt bra! Man kan inte sluta läsa när man har börjat." Skåpet - Folkbiblioteken i Lunds Boktipsblogg


"Den är riktigt, riktigt bra! Det är spännande HELA tiden!" Kimseliusfan


"Den gömda inkastaden var också mycket bra, Man kan ju inte sluta läsa för man vill veta hur de hanterar och klarar allt de är med om." Frida


 


Klicka här för att läsa Smakprov ur Den gömda Inkastaden >>


Här kan du läsa hur det kom sig att Den gömda Inkastaden blev 4:e boken om Theo och Ramona, trots att den egentligen är den 3:e boken i serien.


Läs mer om Machu Picchu >>


Reseguide till Machu Picchu >>


Resereportage från Machu Picchu >>
E-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.
Utdrag ur Den gömda Inkastaden:


Ramona visste att hon bar sig illa åt. Hon visste att detta inte var rätt sätt att vinna indianernas vänskap och respekt. Men hon struntade i allt det där, bara hon slapp gå över den där vingliga, bräckliga saken som indianerna kallade bro! Inte nog med att hon var rädd för trånga utrymmen, hon var dessutom höjdrädd. Att ha tagit sig så här långt upp och ut över den fruktansvärda hängbron tidigare, det var en stor bedrift, men nu var det slut på hjältemodet. Nu stannade hon här.


”Kom nu! Jag går först så du ser att det inte är farligt. Tyvärr kan jag inte hålla dig i handen, för det finns inte utrymme för det.”


Fastän Theo var morsk och försökte uppmuntra Ramona, var han rädd för att han skulle få ett nytt yrselanfall på grund av kokabladen han tuggat tidigare. Det var bäst att han inte höll Ramona i handen. Då skulle i alla fall hon klara sig om han ramlade ned. Theos blick for ned mot avgrunden och trädens mossklädda grenar. Spetsades han inte på dem när han föll, så skulle han drunkna i floden. Theo drog ett djupt andetag, passerade Ramona och började sedan försiktigt, steg för steg, ta sig fram på stigen.


Ramona insåg att hon var tvungen att ge upp sin hopplösa kamp om hon inte ville se Theo försvinna i fjärran med indianerna, därför följde hon tätt efter Theo med ett krampaktigt tag i hans tunika. Om någon av dem skulle råka ta ett snedsteg, inbillade hon sig att klädesplagget var deras enda räddning.


När de kom fram till kanten av den bräckliga träbron, var det nästan att Ramona tappade modet igen. Hon bet ihop tänderna och stålsatte sig.


”Vänta! Ni måste gå över en och en”, ropade Omai, som gick efter dem.


Tvekande släppte Ramona taget om Theo och såg honom vingla ut över avgrunden. Ramona höll andan medan hon med hela sin viljekraft försökte hålla Theo kvar på den rangliga bron. Det var inte förrän han var i trygghet på andra sidan och hon tog ett djupt andetag, som Ramona förstod att hon hade hållit andan hela tiden.


”Nu är det din tur!” ropade Theo.


Gode Gud, hjälp mig genom detta, tänkte Ramona. Snälla bergsande, var inte ond på mig. Sedan satte hon ena foten på brädorna.


I samma stund som båda hennes fötter befann sig på den vingliga bron, förstod Ramona att hon inte skulle klara det.ISBN-nr 978-91-976260-4-0 (3:e upplagan)

E-boken ISBN-nr 978-91-86485-41-2Tillbaka till huvudsidan om böckerna >> 


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp boken här

Bokus
Adlibris