Harrys äventyrliga liv
Harrys äventyrliga liv

Harrys äventyrliga liv

av Harry Eriksson och Kim M Kimselius


Utkom 2013Detta är en bok som Kim har gjort tillsammans med sin 90-åriga far Harry Eriksson. Det är Kims fars berättelse om hans liv, men även en berättelse om Kim och hennes syskon. En bok fylld av foton från tider som flytt. Är du fan till Kim får du här möjlighet att se foton på henne när hon växer upp. I boken berättar Harry om den händelse som fick Kim att skriva Spöket på Stora Mossen. 

Baksidestext:


Harry Eriksson föddes den 11 augusti 1923. Hans liv var fyllt med minnen när han 88 år gammal satte sig ned för att skriva sin självbiografi, uppmuntrad av sin dotter Kim M. Kimselius.


Harry berättar öppenhjärtligt om sitt liv från tidiga barndomsminnen, hur han upplevde andra världskriget, mötte kärleken, fick fyra barn och fostrade desto fler hos både scouterna och hemvärnet där han var aktiv ledare. Han ger en levande bild av hur samhället har förändrats under de nittio år han har levt.


Harry Eriksson är grundare till Göteborgs Allmekano som gjorde allt från kuvöser till flygplanshuvar, men även en hel del arbeten för uppfinnare.


Något Harry ofta återkommer till i sina tankar är: "Det var bättre förr". Efter att ha tagit del av Harrys minnen är det inte utan att läsaren kan hålla med om det, i många av de ämnen Harry pratar om.


En berättelse skriven med kärlek till livet, vänner, föräldrar, syskon, släktingar, fru och barn. En berättelse fylld av bilder som visar livets skede från vaggan till graven.


En bok att ta till sitt hjärta!


Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.
Harry Eriksson dog hastigt den 18 juni 2015, strax innan sin 92-årsdag. Kim höll då på med TudorRosen Kampen om makten och bearbetade sin sorg genom att ta med sin pappa, Harry, i berättelsen.
Klicka här om du vill köpa boken, som endast säljs på Roslagstext förlag. Glöm inte skriva namn och adress!

 
Utdrag ur Harrys äventyrliga liv:

Barndom

På vintern åkte vi skidor nedför slänten och upp mot andra sidan. Morbror John skulle göra likadant som vi, men han var nog lite tyngre för han slog i iskanten, skadade svanskotan och blev dålig. Sedan hade vi hela mossen (Klara Mosse) Med Klarögat där det var lite djupare. Enligt sägner var det bråddjupt. En häst och vagn hade försvunnet i djupet. Dock vet jag att det blev en man mördad där. En gång sprang det en naken man förbi. Han hade rymt från mentalsjukhuset Lillhagen. Det blev en viss uppståndelse, men de fick tag i honom och han fördes tillbaka till Lillhagens mentalsjukhus. Vid mossen gjorde vi flottar och paddlade mellan öarna. Det fanns fisk i mossen. När gäddorna lekte och hoppade var det en jägare som sköt på gäddorna. Hans hund hämtade de döda fiskarna.


Militärtjänst andra världskriget

När jag gick ut gick flyglarmet och luftvärnet på Ramberget började skjuta. En stor tysk bombmaskin kom på låg höjd över oss och följde vägen till Björlanda. Luftvärnet skall ju skjuta uppåt så antagligen kom planet inte tillräckligt högt för att träffas. De klarade sig och försvann antagligen över havet vid Björlanda. Folk blev jätterädda och sprang skrikande omkring.


Vid ett tillfälle blev det höjd beredskap, därför fick vi så många patroner vi kunde bära. Men det kom inga tyskar, vi klarade oss den gången.


Det kom en dam springande från en villa och skrek: "Det är fred pojkar, de sade det på radion." Det visade sig att det stämde. Vi hade det ganska lugnt efter att det hade blivit fred.


Hemvärnstiden

Genom Hemvärnet fick jag vara med och hjälpa till vid Tuveraset då ett halvt samhälle raserade. Hemvärnet hjälpte till med sjukvård, sök på försvunna personer och gick vakt på natten för att folk inte skulle stjäla från de skadade husen. Dessutom fick hemvärnet vara med och utrymma hyresfastigheter på natten då det var risk för mer ras. Jag och min dotter Kim (Kim M. Kimselius) arbetade från första stund med att hjälpa till vid Tuveraset.


 
ISBN-nr 978-91-86485-10-8 (Andra upplagan)


Tillbaka till huvudsidan om böckerna >>


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp böckerna här

Bokus
Adlibris