EnglishSwedishSwedishEnglish

Research för "Riddarsvärdet"  

Direkt hemkommen från sin researchresa till Kina, var det dags för Kim att packa väskan och åka till Frankrike, Mont-St-Michel och Château de Pirou, för att få de sista bitarna till boken "Riddarsvärdet".

De valde att köra bil... Ja, det var Kims man, Jan, som körde och Kim var kartläsare. Resan tog dem genom Danmark, Tyskland, Belgien och Frankrike, ända ned till gränsen Bretagne/Normandie i Frankrike. En lång resa, men värt vartenda ögonblick, enligt Kim.

Eftersom det blev många bilder är de uppdelade på olika sidor:

Mont-St-Michel >>

Château de Pirou >>

 

På denna sida hittar du

Resan till och från Frankrike:

Kim och Jan såg väldigt många lastbilar och bilar på motorvägarna genom Tyskland. När de kom ned till Frankrike lugnade det ned sig. Kanske för att det då var helg. Men efter att i fredags eftermiddags rusningen ha kört förbi ????, med fyrfilig motorväg som var proppfull av bilar, var de mycket glad över att det var lugnare på vägarna i Frankrike.

Här är en av de lugnare bitarna på nedfärden genom Tyskland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                      

 

 

 

På rastplatserna hade de mat och vattenskålar för hundarna, en del mycket trevliga och en del mindre trevliga...

 

Landskapet var otroligt vackert när de kom ned till Frankrike och Kim tog foto efter foto genom bilrutorna, därav mitträcket i nederkanten på bilden. Om du tittar riktigt noga så ser du ett slott ibland träden...

 

 

 

 

 

 

 

Jan skrattade åt Kim när hon fotograferade vägskyltarna de passerade, men de var mycket användbara för Kim

 när hon gick igenom fotona, dessutom var en del vägskyltar mycket vackra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu börjar de närma sig Château de Pirou, spänningen stiger inom Kim . Men innan de kommer fram måste de stanna för lunch. Det gjorde de i en jättemysig liten stad som hette ????. Där de åt lunch på en bistro, handlade skärp till Kims byxor och presenter till svärdottern.

 

Första skymten av Château de Pirou. Tyvärr var det lunchstängt två timmar när de kom dit, så de begav oss ut på upptäcktsfärd och åkte ned till byn Pirou. Där hade de sådan tur att det var festival. Eftersom byn låg vid havet var fokus på festivalen allt som kom från havet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är stranden vid staden Pirou. De drog ned sina fiskbåtar med traktorerna, som de sedan lämnade på stranden.

 

 

 

 

 

Mont-St-Michel >>

Château de Pirou >>

Klicka här för att komma till Faktarutan om Kim! >>