EnglishSwedishSwedishEnglish

Böcker av Kim

Mayafolkets Hemlighet, utkommen 2012
17:e boken om Theo och Ramona

Mayaindianer, mystik, spänning, schamaner, tempel, pyramider och Mexiko hittar du i denna fängslande historiska äventyrsbok.

E-böcker av Kim M. Kimselius
Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som
e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.

Baksidestext Mayafolkets Hemlighet:

Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet, där de genast drabbas av schamanens vrede.

I Mayafolkets Hemlighet får du ta del av mayafolkets visdom och deras fantastiska kultur. En bok som överraskar från första till sista sidan och håller dig fångad i ett järngrepp.

.....

Läs Smakprov ur Mayafolkets Hemlighet här.

Se videofilm om Mayafolkets Hemlighet här.

 

Gå in på Facebook och GILLA Mayafokets Hemlighet.
Där hittar du bilder från Kims researchresa till Mayariket,
många av bilderna är från platser där boken utspelar sig.

Klicka här för att komma till Mayafolkets Hemlighet på Facebook.
https://www.facebook.com/MayafolketsHemlighet

 

Recensioner av Mayafolkets Hemlighet:

"Kimselius är en mycket skicklig spänningsförfattare!" Eli läser och skriver.

"Har precis läst klart Mayafolkets Hemlighet. WOW vilken bra bok!!!" Jessica Bengtsson

"Om ni mot all förmodan har missat Kim M Kimselius böcker om Theo och Ramona bör ni omedelbart lägga beslag på någon av dessa och påbörja er egen historiska resa. Spänning blandat med fakta är ett vinnande koncept. Kimselius ger språket liv och du flyger fram genom sidorna. Läsbart och läsvärt. Med stor möjlighet till faktafördjupning. Jag verkligen älskade varje sida i Mayafolkets Hemlighet!" Rektor och bloggaren Bachattention

"Väldigt lättläst och spännande från start!" Bohusläningen

"En guldgruva för dagens historielärare!" Bokparet

"Måste sträckläsas!" Lektör Ingela Svensson

"Som alltid bjuder Kim sina läsare på en spännande blandning av myt, fiktion, fantasi och historia, presenterat i miljöer som vittnar om hennes noggranna researcharbete och kunskap om de tider och platser där bokens händelse utspelar sig.
Lektör Kristina Fridensköld

"Mayafolkets Hemlighet är en bok som fick min fantasi att flöda och gav mig en känsla av att magi är möjligt!"
Lektör Roxana Kaboli

.....

 

 

Utdrag ur Mayafolkets Hemlighet:

Han såg ned på sin älskade, som låg stel och kall nedanför hans fötter. Han ville skrika högt, låta tårarna spruta och förbanna hela världen, men det var bara det sistnämnda han kunde tillåta sig att göra.

Han var stammens schaman, alla såg upp till honom, var till och med rädda för honom. Om han visade ett enda mänskligt drag skulle hans makt över stammen minska. Han fick inte visa sin sorg, men förbanna kunde han göra. Han hade makt att lägga en förbannelse över hela världen om han ville. Han hade kunskapen. Sorgen och ilskan skulle ge hans förbannelse mer styrka och kraft.

Han såg ned på den lilla brända, rikt utsirade stenfiguren, som såg mycket liten ut i hans stora hand. Han vände och vred på den lilla färggranna figuren. Armar och ben var rörliga. Han tyckte om just den här figuren med den övervägande blå färgen, det fyrkantiga huvudet och den breda kroppen. Han visste att den skulle komma att tilldra sig extra mycket uppmärksamhet. Inte just nu, men längre fram i tiden, för idag var hans kraft så stor att den sträckte sig över århundraden.

Orden som kom ur hans mun var starka och hördes ljuda långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, likom människorna var tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han slungade förbannelsen över den främmande man som hade dödat hans älskade. Men han lät det inte slut med det, utan lät förbannelsen väva sig vidare i tiden, generation efter generation, för att mannen och hans ättlingar skulle få lida lika mycket som han själv gjorde i denna stund.

Till slut tystnade orden. Den lilla figuren i hans hand tyckte skälva, armar och ben ryckte till och lerfiguren såg för ett ögonblick levande ut. Schamanen log, lindade ett intensivt rött tygstycke runt figuren och lade ned det över sin älskades hjärta som aldrig mer skulle slå.

Han slog sig ned vid sin älskades huvud och börjad mässa, medan hans hjälpreda tände rökelser som försatte honom i trans. Hans medvetande for genom tid och rum och såg hur förbannelsen slog till i generation, efter generation. Den sista bild han såg var en ung flicka, med långt mörkt hår, som ivrigt öppnade ett paket och tog upp lerfiguren. Flickan var mycket lik hans älskade och schamanen förstod att med denna flicka skulle förbannelsen till slut lägga sig till ro, men inte förrän den hade utfört hans vilja och slungat fasa och död över även den sista mottagaren: flickan med det långa mörka håret.

 

...........

 

 

ISBN-nr 978-91-86485-02-3

E-bok
ISBN-nr 978-91-86485-29-0

 

Här kan du se bilder och läsa om Kims researchresa i Mexiko, där hon besökte flera mayastäder under sin researchresa. Bland annat var hon i mayastäderna Chichén Itzá, Uxmal, Palenque och Becán. Klicka här för att läsa mer.

 

Tillbaka till huvudsidan om böckerna >>