Om Kim

Kim M. Kimselius har skrivit många böcker:

Kim i Marie-Antoinettklänning

Tillbaka till Pompeji

Jag är ingen häxa

Faraos förbannelse

Den gömda Inkastaden

Vikingaträl

Svarta Döden

Snapphanar

Giljotinen

Riddarsvärdet

Det glömda kriget 1808-1809

Snapphaneresan

Kinesiska Draken

Kimberlie - Äventyr på Nya Zealand

Kimberlie - Ett nytt liv

Theos Pompeji

Boudicas strid mot Romarna

Kimberlie - Främlingar

På liv och död i andra världskrigets skugga

På flykt från andra världskrigets fasa

Mayafolkets Hemlighet

Mysrys en novellsamling

Harrys äventyrliga liv

Den där dagen en tonårsbok

Att skriva med glädje, Kims första handbok om skrivandet

Spöket på stora mossen, en spökbok, hästbok och deckare

Persiens Pärla

Månstenen

Rädda min lillebror

Anastasias öde

Skräckresan med Titanic

Staden på andra sidan Kompassen

Sveriges Pompeji Sandby borgs öde

Att hitta glädje i skrivandet, Kims andra handbok om skrivandet

TudorRosen Kampen om makten, 2015

Staden på andra sidan Fjäderpennan, 2016

Mördande foto, 2016

Döden på Island, 2016

Det osynliga folket på Island, 2016

Färgargårdens andar, 2016

10 misstag författare gör, 2016

Mysteriet med Guldgubbar, 2017

Äventyr i Uddevalla, 2017

10 tips för att leva på din kreativitet, 2017

Morden på Färgargården, 2017

Författare Från dröm till verklighet, 2017

Tsunamikatastrofen i Lissabon, 2018

Staden på andra sidan Pyramiden, 2018

Spöket på Torpa Stenhus, 2018

10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär, 2018

Den magiska porten vid Färgargården, 2018

Historiens vingslag runt Färgargården 2019

Slottsmusen Petit och Spökkatten Rödben på Kalmar Slott, 2019

Petit och Rödben möter Monsterkatten, 2019

Pirater och vulkanutbrott på Island, 2019

Petit, Rödben och Riddaren, 2020

Skräcken på Färgargården, 2020

Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien, 2020

Silverskatten vid Johannishus slott, 2020

Din självbiografi 10 råd för att skriva ditt  liv, 2020Alla böckerna är lika populära. Kims böcker är översatta till flera språk! I faktarutan om Kim kan du se vilka länder som har köpt rättigheterna på Kims böcker.

Kim i sin specialsydda 1700-talsklänning inför boken Giljotinen.

Foto privat

Fakta om Kim M. Kimselius hittar du på Nationalencyklopedin och Wikipedia,

samt på Om Kim.


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp böckerna här

Bokus
Adlibris


På grund av fansens alla föreslag om vad Kim ska skriva  finns det nu två olika serier om Theo och Ramona. Den historiska äventyrsserien som kallas för Theo och Ramonaserien. Dessutom finns serien Theo- och Ramonaäventyr, där fansen bestämmer vad Kim ska skriva. I den serien är den en blandning av fantasy och historia, beroende på fansen önskningar.Snapphanar och Giljotinen har även kommit ut som CD-böcker. Det är Speakingbooks Europe AB som har gett ut dem, och de är inlästa av Kim.


Alla Kims böcker finns på biblioteken som talböcker för de som har svårigheter att läsa och se.


YouTube kan du se och höra när Kim läser ur sina böcker.


Kims böcker finns även e-böcker.
Kim

Kim och Tudor på Rallylydnad augusti 2014

Sagt av författaren Ramona Fransson: "Du är en fantastisk kvinna och författare! En stor inspiration för många. Det gläder mig kolossalt att du uppnått stora framgångar och allt utan en gigantisk PR-maskin i ryggen. Bara det är en bedrift! Jag säger stort GRATTIS till din utmärkelse på NE och till dina kommande böcker och föreläsningar som berikar så många!"

Röster om Kim:

"Någon måste börja litteraturforska på dig och din enorma produktivitet! Är du vår tids Sigge Stark?" Författaren Katinka Bille


"Du är helt otrolig! Du är så produktiv och har en sådan outtömlig källa inom dig där du hämtar inspiration. Du är unik!" Catharina Ström

Kim M. Kimselius i sin monter B09:20 på Bokmässan i Göteborg 2017.

Kim med sin katt Tiger. Fotografering av boken Snapphanar.

Foto Privat

Kim med sina hundar Namie, Zacko, Tola och Tickie. 2004

Foto Privat

Om Kim M. Kimselius

Kim

Kim M. Kimselius började skriva sina första alster redan som åttaåring och drömde redan då om att bli författare. Hon skrev en liten bok som hon fortfarande har i sin bokhylla, kasperdockspjäser, små noveller och en hästtidning. Sedan gav hon sig på längre berättelser, men kände att tiden ännu inte var mogen för att visa fram det skrivna, utan lade dem i byrålådan.


Klicka här för att komma till Faktarutan om Kim!


Med debutboken Tillbaka till Pompeji blev drömmen verklighet. Boken gjorde dundersuccé vid sin utgivning, vilket resulterade i stor uppmärksamhet från massmedia: TV, Radio och tidningar. De kallade henne för ”Blekinges Astrid Lindgren”. Något som Kim tog till sig med blandade känslor. Visst var det fina, roliga ord, men också tunga, ansvarsfyllda och alltför stora, i Kims tycke. ”Det finns bara en Astrid Lindgren”, säger Kim och i nästa andetag avslutar hon med: ”Men jag hoppas att jag blir en lika fin och beundransvärd människa som hon”.


Med boken Jag är ingen häxa upprepade Kim M. Kimselius den succé hon gjort med sin första bok. Även denna bok blev uppmärksammad i massmedia och resulterade i många föreläsningar landet runt i skolor, bibliotek m.m.

I skolorna

Kim skriver autografer till barnen i Timsfors

”Jag vill väcka läs- och skrivlust hos barnen”, säger Kim. Och det har hon sannerligen gjort. Böckerna är älskade av barn, ungdomar och vuxna och ständigt utlånade på biblioteken. Att Kims arbete i skolorna också ger resultat, visar de mängder av pärmar, fyllda av barnens berättelser, som står i Kims bokhyllor.


Där finns även massor av pärmar fyllda med brev ifrån läsarna som berättar hur mycket de älskar Kims böcker. De berättar att de fått högsta betyg, efter att ha läst Kims böcker och sedan fått prov i ämnet. Det beror på att de har lärt sig så mycket av böckerna och upplevt det som de har varit där och levt på den tiden då händelserna utspelar sig. De säger också att de genom Kims böcker har upptäckt att historia faktiskt kan vara riktigt roligt.


Boka Kim för en föreläsning

Kim och Tola, egen uppfödning

Så här skrev läraren Nilla om Kims böcker:  "...Annars har jag kört med högläsning, med tema historia och geografi. Då lämpar sig Kim M Kimselius böcker. Helt underbara, och lärorika. Barnen fullkomligt älskar dem. Kollar platser på karta, you tube och vi har fantastiska diskussioner." Texten är hämtad från Pedagogen - Ett lärarrum på nätet.

Kim är ute i skolorna och berättar om vulkanutbrott, häxförföljelser, mumier och gravar, inkaindianer, vikingatiden, pesten, snapphanar, franska revolutionen, riddartiden, kriget 1808-1809, Mayaindianerna, andra världskriget, romartiden, pompeji, Kina, Nya Zeeland, ryska revolutionen, Tudordynastin, Sandby borg och många fler ämnen. Snapphanarnas tid är otroligt intressant och lockar många. Vilka var snapphanarna egentligen - och vad kämpade de för? Det är frågor Kim ofta får på sina föreläsningar. (Nu finns det TVÅ böcker skrivna av Kim om Snapphanetiden: Snapphanar! och Snapphaneresan).


Kim läser ibland ett kapitel ur valfri bok för barnen. Ibland gör hon dem till författare, då får de skriva färdigt det kapitel som Kim just har avslutat när det är som mest spännande. Dessförinnan har Kim gett dem läs- och skrivtips.


Under föreläsningarna arbetar Kim med skrivprocessen och lär eleverna att skriva med glädje. Något som Kim delar med sig av i sina skrivböcker Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet.


Nu tror du att Kims böcker bara är barn- och ungdomsböcker. Men se det är de inte. De har nästan lika många vuxna läsare som barn. När man frågar Kim vad det beror på, svarar hon: ”Det beror nog på att jag skriver till mig själv. Jag anses som vuxen, men har ändå bevarat barnet inom mig och aldrig blivit riktigt vuxen. Jag minns hur det känns att vara barn, spänningen inför livet, allt det hemlighetsfulla som väntar på en. Jag blir nog aldrig riktigt vuxen”.


Mitt i Blekinge

Kim M. Kimselius föddes i Göteborg 1954. Där bodde hon i 25 år tills hon flyttade till Lindholmen/Vallentuna norr om Stockholm. Efter 16 år flyttade hon med sin man Jan ned till Blekinge. Där bor de nu, tillsammans med en Berner Sennenhund, en Nederlandse Kooikerhondje (Kooiker) och två katter, på en charmig avstyckad gård med utsikt över en liten sjö.Priser och utmärkelser:

Kim M. Kimselius arbete med att inspirera barn och ungdomar att läsa och skriva, har gjort att Kim, Nyårsafton 1999, tilldelades Ronneby kommuns Kulturpris med motiveringen:


Kim M. Kimselius tilldelas Ronneby kommuns Kulturpris 1999 för att hon genom sin författargärning inspirerar barn och ungdomar till att läsa och att skriva egna berättelser.


I sina historiska ungdomsromaner översätter hon den historiska verkligheten till dagens - för utan historia har vi ingen framtid. Genom att möta barn och ungdomar och använda det talade och skrivna ordet utför hon en viktig kulturgärning.”


2007 blev Kim åter nominerad till Kulturpris.


2009 blev Kims bok "Aftur till Pompei"/"Tillbaka till Pompeji" utsedd som en av årets bästa utländska ungdomsböcker av bokhandlarna på Island.

Kim med sin man Jan

Kim M. Kimselius böcker om Theo och Ramona är historiska äventyrsromaner. Man får  kunskap samtidigt som man läser en spännande berättelse. Även i böckerna om Kimberlie och Andy lär du dig massor om Nya Zeeland, invånarna med mera.

Kim har skrivit böcker i de flesta genrer: Deckare, fantasy, skräck, barnböcker, bilderböcker, vuxenböcker, historia med mera.


Alla Kims böcker är svåra att lägga ifrån sig.


Många skolor använder Kims böcker i undervisningen.


Kim med sin make Jan.

Kim och Tickie på Rallylydnad maj 2015

Kim, Tickie och Tudor på promenad, juli 2015

Kim med några av sina hundar. I famnen har hon Tola, bakom henne står Zacko, framför henne står Namie och till höger Dakida. Det är bara Tola som fortfarande finns kvar i livet. Se längre ner för bilder på de hundar Kim har idag.

Kim med sina hundar. I förgrunden Namie, mamma till Tola som Kim har i famnen. Till vänster om Kim Zacko och till höger Mikida

Kim med Zacko, Namie, Tickie och Tola

2005

Kim med sina hundar Namie, Pluto, Tola och Tickie 2009

Kim med hundarna, Tola, Pluto, Namie och Tickie. Mars 2009

Kims böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet! Har du ännu inte läst någon av Kims böcker, gör det! Du kommer att lära dig massor av fakta invävt i en så spännande historia att du inte kan sluta läsa.


Det göms fortfarande många alster i Kims byrålådor. Där finns deckare, spökhistorier, reseskildringar och fantasyberättelser. Vi får hoppas att de dyker upp i handeln en dag så att vi läsare får ta del av dem. Nu vet vi att ryktet om att "byrålådsböckerna" skulle komma att ges ut är sant, eftersom Kimberlieböckerna har kommit ut. Missa inte denna spännande serie, som många har kallat för spännande äventyrsdeckare! Även Spöket på Stora Mossen, Den där dagen, Rädda min lillebror och Mysrys är byrålådsböcker. Med andra ord böcker Kim har skrivit under hela sitt liv, men bara stoppat i byrålådorna, eftersom hon inte tyckte hon skrev tillräckligt bra för att bli författare.

Tudor 11 månader 2014

Hundar

Till höger ser du de hundar Kim hade 2 april 2009. Från vänster ser du Tola, Namie, Pluto och Tickie. (Tyvärr dog Namie sommaren 2009, Tola dog januari 2013, Pluto dog april 2014.)


Namie är mamma till Tola och Pluto. De är Berner Sennenhundar. Kim har fött upp alla tre hundarna själv, under kennelnamnet Jamakis. Du hittar fler foton på hundarna under Jamakis kennel.


Ticke är en Polski Owczarek Nizinny hund (PON) och kallas ofta för "Trasselsudden" eller "Lilla monstret" eftersom hon har mycket päls som innebär mycket arbete och för att hon är liten och alltid måste hävda sig mot de stora hundarna. Det gör hon genom att skälla på dem när de springer ned henne, eller när de stjäl hennes leksaker.


Kim älskar alla sina hundar väldigt mycket.

På Kims Skrivarblogg hittar du varje dag nya inlägg från Kim, där berättar hon om sitt skrivarbete, ger tips och råd, skriver om sina researchresor och mycket, mycket mer. Kika in på bloggen här >>


Kim M Kimselius Författarblogg kan du läsa om författarvardagen. Här är Kim personlig och delar med sig av sin vardag.

Exempel på blogginlägg av Kim M. Kimselius

30 sätt att hjälpa en författare vars böcker

du tycker om.


Under Mina Resor kan du läsa om Kims researchresor och se foton från de olika platserna.


En fascinerande rubrik i Kims blogg är Intressant fakta. Här hittar du många historiska fakta, såsom berättelser om Terracottaarmén i Kina, Eiffeltornet, Digerdöden, med mera.


Kimselius Skrivtips är en sida där du hittar mängder av skrivtips, kan läsa om hur Kim bygger upp sina böcker, samt hittar länkar till skrivtävlingar, förlag med mera.


Rubriken YouTube-filmer visar filmer där Kim läser ur sina böcker, när hon är på Bokmässan i Göteborg, filmtrailers till böckerna, hemma hos Kim och mycket mer.


Under Mina Böcker kan du läsa kortfattade beskrivningar av Kim M. Kimselius böcker.


Under Tänkvärda berättelser kan du läsa Kims och läsarnas favoritblogginlägg


Vill du läsa alla blogginlägg där Kim pratar om sina böcker ska du kika på den här länken.


Vill du veta mer om Kim ska du läsa hennes blogginlägg Fakta om mig.


Under länken Kimselius Boktips kan du se vilka böcker Kim rekommenderar


Vill du se foton på Kims hundar och trädgård kan du läsa de här blogginläggen.


Vill du läsa om Kims mamma, kika här.


Här kan du läsa om Kims pappa.


Här får du veta mer om Kims syster Birgitta.


Här hittar du Kims alla blogginlägg om Kina.


Här kan du läsa vad Kim har skrivit om Frankrike.


Vill du veta mer om Island kan du läsa Kims blogginlägg om det sagolika landet.


Här har du chans att ta del av Kimberlie och Andys Nya Zeeland.


Om du tycker om Italien och Florens kan du läsa det här blogginlägget om Kims Florensbesök. När hon gjorde researchresa för sin bok Svarta Döden som handlar om Pesten.


Har du mött Kim på någon av hennes signeringar kanske du hittar foto på dig och Kim här


Har du lyssnat på någon av Kims föreläsningar kanske du finns med härInga riktiga hundar

Nej, detta är inga riktiga hundar, de är helt och hållet gjorda av blommor. Så underbart söta, inte sant? Eftersom jag vet att även Kim tycker väldigt mycket om dessa bilder, tänkte jag att hon ville dela med sig av dem till er... Njut av blomhundarna!

Kim och Kiddie

Kim i sin mexikanska klänning inköpt i Mexiko på researchresan inför boken Mayafolkets hemlighet.

Foto B. Knoester

Kim i sin mexikanska klänning inköpt i Mexiko på researchresan inför boken Mayafolkets hemlighet.

Foto B. Knoester

Kim med sina hundar, Nederlandse Kooikerhondje Kotten och Berner Sennehunden Kiara 2020