Skrivarkurs med Kim M Kimselius


"Det är ett viktigt jobb du gör!

Du skriver med glädje, sådant andra läser med glädje och glädje behöver vi mycket av.

Du är en ambassadör för läslusten, glädjen och för det skrivna ordet."

Solveig Vähäkuopus brev till Kim M Kimselius


"Du är bara sååå häftigt, så begåvad och så kreativ, Kim!"

Skrivkurslärare Veronica Grönte


"Att det finns människor som du!!!

Jag har gått på flera skrivkurser - men den stämningen du skapade på Färgargården slår allt annat jag upplevt. (Och det säger inte lite då jag alltid varit lyrisk över skrivkurserna på Capellagården.)

Det som gör den här kursen annorlunda är det lilla formatet, att vi alla hjälper till, den hemodlade maten och det spartanska boendet. Det finns inga stängda dörrar - du blottar dig själv hela dygnet. Det skapar en trygghet i gruppen som gör att magiska saker händer med texterna.

Dessa dagar med dig har satt oförglömliga avtryck i mig.

Jag beundrar din godhet, ditt engagemang - ja, dig som människa!

Ett möte med Gandhi eller Moder Teresa skulle inte ha imponerat mer på mig."
Annika Andebark

Vill du gå Skrivkurs för Kim M. Kimselius, etablerad författare sedan 1997, med 60 utgivna böcker?


Kim M. Kimselius är en flitigt anlitad föreläsare och skrivkurslärare. Hon håller många skrivarkurser runt om i landet. Kim skriver med glädje och vill i skrivarkursen Att känna glädje i skrivandet, förmedla skrivglädje till dig.


I Grundkursen får du lära dig känna glädje i skrivandet, bygga upp en berättelse, fånga läsarna, skapa karaktärer, gestalta, skriva miljöskildringar, dialoger och mycket mer. Kim tipsar om hur du tar dig ur skrivkramp och hur du korrekturläser din text innan du skickar till förlag.


I Eget skrivande läggs fokus på det egna skrivandet och fördjupning inom gestaltning, med mera. I denna kurs går Kim igenom din berättelse och ger tips om hur du kan förbättra den. För att gå denna kurs ska du ha gått Kims Distanskurs, eller Grundkurs, samt läst Kims handbok om skrivandet, Att hitta glädje i skrivandet.


Hemtrevligt och enkelt boende på 1700-talsgård med rik historia. Här hjälps alla åt att hålla ordning. Tvåbäddsrum. Hemlagad mat, grönsakerna ekologiskt odlade av Kim och Jan Kimselius. Se film från Skrivkursen här: miljö, boende, skrivkurslokal och mat.


"Mat, nyttig och god, gjord på kärlek." Monica Carlson

"Maten! Skriv en kokbok! Jag köper den!" Carin Santesson

"Ett stort tack till kock och kocka för utomordentlig förplägnad! Denna kurs saknade ingenting - Den hade allt!" Riitta MoilanenDatum för skrivarkurserna 2020:

Vecka 43, 23-25 oktober
Eget skrivande


Vecka 44, 30 oktober-1 november Grundkurs


Datum för skrivarkurserna 2021:

Vecka 15 16-18 April Grundkurs

Vecka 27, 9-11 juli Eget skrivande


Vecka 28, 16-18 juli
Eget skrivande

Vecka 43, 29-31 oktober
Eget skrivande


Vecka 44, 5-7 november GrundkursPlatserna tar fort slut, anmäl dig så snart du kan! Anmäl dig här! Läs mer om kursen nedan.


Anmäl dig till skrivarkursen genom att mejla Kim M Kimselius. Märk mejlet "Skrivkurs 2020 eller Skrivkurs 2021". Skriv namn, adress, mobilnummer och ålder i mejlet, berätta lite om dig själv och vad du vill få ut av kursen.


Pris 3.200:- inklusive moms. Anmälningsavgift 800:-. (Återfås ej om du avbokar.) I priset ingår kursen, sovplats i huset och mat.

I grundkursen ingår även kursbok.


"Kursen hos Kim gav mig inspiration och glädje. Hon skapade en öppenhjärtig och familjär stämning som stannade kvar när dagen var slut. Jag hade inte förväntat mig den goda mat som Kim och Jan hade lagat. Färska blåbär plockade en bit bort till frukost, och grönsaker skördade från Kims trädgård till lunch och middag. Boendet var öppet och bidrog till den sammanhållning som kändes under kursen. I gölen intill huset simmade jag varje dag. Kort sagt var detta inte bara en inspirerande skrivarkurs utan också ett hälsoretreat." Emma Holmén

Hemligheten bakom

Kim M. Kimselius framgång

av Annika Andebark

Följ med till Färgargården och skrivkursen

På Skrivarbloggen hittar du

Kim M. Kimselius skrivtips


"Dina tips och tankar om skrivande är en stor inspiration, bästa Kim,

och jag tycker så mycket om dina böcker!" Dakota

Skrivkursdeltagarnas novellsamlingar

Tillsammans med skrivkursdeltagarna har Kim gett ut novellsamlingar: Färgargårdens andar,  Morden på Färgargården,  Den magiska porten vid Färgargården och Historiens vingslag runt Färgargården.


Kanske du kommer med i nästa novellsamling, Skräcken på  Färgargården, efter att ha gått skrivarkurs för Kim M Kimselius?

"Det här var min femte skrivarkurs och den tredje i Kims regi.

Kims kurser ger tiofalt mer än vad någon annan kurs gör. Kim ger oss inte bara kunskap, hon ger oss framtida möjligheter, energi, glädje, coaching, samhörighet och ser oss var och en där vi är.

Du är en stor författare Kim. Din ödmjukhet och omtanke lyser genom hela dig! Hela du utstrålar det goda! 🍀kram till dig och alla mina goa kurskamrater."

Skrivkursdeltagare Eva Frank juli 2016

"Du är en fantastisk förebild för alla blivande och varande författare!" Aurora Otiliana 17 juli 2016

"Bästa skrivarkursen, bästa inspirationen, kursledaren som inte bara håller din dröm levande utan hjälper en vidare. Det är bevis på hur mycket vi uppskattar dig och arbetet med författandet." Skrivkursdeltagare Maria Attestål maj 2017

Kursledaren Kim M Kimselius 2015

"Måste bara säga detta en gång till...

Jag har i hela mitt liv läst böcker. Det har och  är ett andningshål i livet som är som att andas för andra människor. Du känner till känslan. Men efter din kurs läser jag med ett annat intresse, jag låter meningar och  orden kännas in på ett annat sätt. Blir faktiskt både berörd och rörd hur du gav oss verktygen på ett så "diplomatiskt" sätt. Det är nu efter några dagar hemma, som aha-upplevelserna strömmar genom både min hjärna och kropp. Tänk vad viktigt det är att vara öppen för nya utmaningar och mötet med kloka människor. Du är en mentor för mig. Ville bara säga TACK! Och Hurra vad jag känner mig glad."

Kram Helena Karlsson

Kim M. Kimselius, skrivkurslärare, 2015.

Kim M. Kimselius, skrivkurslärare, håller kursen utomhus 2016

Kim och Jan Kimselius är ett väl fungerande team på skrivarkurserna, där Kim står för orden och Jan för maten. 2018 ett par sedan 39 år.

Kimselius handböcker om skrivandet

"Har under kvällen läst Kim M Kimselius bok "Författare Från dröm till verklighet". Jag vill också lära mig skriva så glädjefyllt och flödande. Detta var det bästa dagen på bokmässan någonsin för mig.

 

Kim, din författarkarriär och din skrivmetod är otroligt inspirerande! Jag har faktiskt börjat skriva på morgonen direkt efter jag vaknat, sedan jag pratade med dig, och mitt skrivande tog en väldig sprutt av den metoden..." Petronella Simonsbacka

"Kim, vad gör du med oss? När jag står och lagar mat måste jag släppa allt, för att gå och skriva ner några idéer som dök upp i huvudet... :) Det har inte hänt tidigare."

Författare Gunnel Antoniusson

Skrivkursdeltagarna på Kimselius skrivarkurser på Färgargården

Några av 2014 års deltagare på plats i Färgargården.

Kursdeltagarna vecka 28 2015

Kursdeltagarna 11-12 juli 2015

Ord är som en sommaräng.

Den ser livlös ut,

samtidigt lockande.

Kanske känner du besvikelse över att det inte myllrar av liv.


När du väl kliver ut på ängen

och strövar över den

lyfter moln av fjärilar

i olika storlekar och färger.


Du hör humlesurr och

ser bi suga nektar.


Dofterna kommer i vågor från blommor du passerar.


Orden är som fjärilar,

humlesurr och blomdoft.


Det är först när du sätter dig ner

för att skriva

som orden stiger till ytan.


Vänta inte på inspiration!

Sätt dig ner och skriv nu!


Kim M. Kimselius

"Jag råkade ut för skrivkramp för några år sedan, hade då anmält mig till en skrivkurs hos Kim M Kimselius bara för att komma ut och träffa andra som tyckte om att skriva. Jag var fast inställd på att inte kunna skriva alls - men atmosfären var så avslappnad och kravlös, och det var så roligt att vara där, att plötsligt, utan att jag visste hur, hade allt släppt och jag kom igång med mitt skrivande igen." Författare Christina Gustavson

Skrivkursdeltagarna vecka 44, 2017

Skrivkursdeltagarna vecka 29, 2016

Skrivkursdeltagarna vecka 28, 2017

Skrivkursdeltagarna vecka 29, 2017

Skrivkursdeltagarna vecka 30, 2017

Skrivkursdeltagarna vecka 31, 2017

Skrivkursdeltagarna vecka 27, 2018

Skrivkursdeltagarna vecka 28, 2018

Skrivkursdeltagarna vecka 29, 2018

Skrivkursdeltagarna vecka 30, 2018Skrivarkursen, Att känna glädje i skrivandet,

kursledare författaren Kim M Kimselius


Vill du gå skrivarkurs för Kim 2020?


Datum för skrivarkurserna 2020:

Vecka 43, 23-25 oktober Eget skrivande


Vecka 44, 30 oktober-1 november GrundkursVill du gå skrivarkurs för Kim 2021?


Datum för skrivarkurserna 2021:

Vecka 15 16-18 April Grundkurs

Vecka 27, 9-11 juli Eget skrivande


Vecka 28, 16-18 juli Eget skrivande

Vecka 43, 29-31 oktober Eget skrivande


Vecka 44, 5-7 november Grundkurs


3.200 för en skrivkurshelg på Färgargården.

I priset ingår kursen, mat och sovplats i huset.

I grundkursen ingår även kursbok.Anmäl dig till skrivarkursen genom att mejla Kim M Kimselius. Märk mejlet "Skrivkurs 2020". Skriv namn, adress, mobilnummer och ålder i mejlet, berätta lite om dig själv och vad du vill få ut av kursen.Information skrivkurserna och Kim M. Kimselius

Kim M. Kimselius är en flitigt anlitad föreläsare och skrivkurslärare. Hon håller många skrivarkurser runt om i landet samt på distans: Skrivglädje, Skriv om ditt liv, Fortsättning Skrivglädje. Hon håller även skrivarkurser hos Studieförbundet Vuxenskolan. Kim skriver med glädje och vill i skrivarkursen Att känna glädje i skrivandet, förmedla skrivglädje till dig.


Debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 exemplar första veckan. Boken är översatt till sex språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island. Kim har gett ut 60 böcker (2020). Hon har föreläst i Singapore, Finland, Island och Sverige. Skrivböckerna Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet, har fått högsta betyg av de som har recenserat böckerna. Många författarcoacher använder böckerna som uppslagsverk och kallar dem för “sin bibel”.


Kim M. Kimselius vid sin Skrivarstuga i Skåne.

Fotograf Lars Jansson


I Grundkursen får du lära dig känna glädje i skrivandet, bygga upp en berättelse, fånga läsarna, skapa karaktärer, gestalta, skriva miljöskildringar, dialoger och mycket mer. Kim tipsar om hur du tar dig ur skrivkramp och hur du korrekturläser din text innan du skickar till förlag.


I Eget skrivande läggs fokus på det egna skrivandet och fördjupning inom gestaltning, med mera. I denna kurs går Kim igenom din berättelse och ger tips om hur du kan förbättra den. För att gå denna kurs ska du ha gått Kims Distanskurs, eller Grundkurs, samt läst Kims handbok om skrivandet, Att hitta glädje i skrivandet.


Det spelar ingen roll vad målet med ditt skrivande är: att skriva om ditt liv, din släkt, en deckare, roman, en barnbok, bilderbok eller en faktabok. Kim har över 20 års erfarenhet som etablerad författare och delar med sig av sina kunskaper, på ett sätt som får dig att komma igång att skriva din bok.


Flera personer som har gått Kims helgkurser på Färgargården i Eringsboda, har fått bokkontrakt (se Wall of Fame längre ned på sidan), noveller antagna i tidningar och litteraturpris.Kim har gett ut 60 böcker, bland annat Att skriva med glädje, Att hitta glädje i skrivandet, Författare Från dröm till verklighet, Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien, 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet,10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär, samt Din självbiografi 10 råd för att skriva ditt liv. Kims böcker är populära, används i många skolor som temaböcker och är översatta till flera språk. Kim började arbeta på Göteborgs Posten när hon var 14 år, har sedan dess bland annat arbetat på tryckeri och reklambyråer. Dessutom har Kim haft egen reklambyrå och sätteri, numera har hon eget förlag. Kim har erfarenhet av bokbranschen genom alla led.Platserna tar fort slut, anmäl dig så snart du kan! Anmäl dig här! Läs mer om kursen nedan.


 

Hjärtligt välkommen på skrivarkurs för Kim M. Kimselius

 


Skrivkursens innehåll, boende och tider


Hemtrevligt och enkelt boende på 1700-talsgård med rik historia. Här hjälps alla åt att hålla ordning. Tvåbäddsrum. Hemlagad mat, grönsakerna ekologiskt odlade av Kim och Jan Kimselius. Se film från Skrivkursen här: miljö, boende, skrivkurslokal och mat.Skrivkursens grundinnehåll

Att känna glädje i skrivandet

Bygga upp en berättelse

Fånga läsarna

Skapa karaktärer

Gestalta

Miljöskildringar

Dialoger

Att komma ur skrivkramp

Korrekturläsning

Skicka till förlag

Dessutom tillkommer fler ämnen utöver dessa.

BTJ:s recension av skrivboken Att hitta glädje i skrivandet:

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter,

kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare.

Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och

passar för såväl deltagare på skrivarkurser som aspirerande författare i blandade åldrar

eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric AhlgrenPlats

Kursen hålls i den gamla Färgargården i Eringsboda. Ett charmigt 1700-talshus som ligger vid en liten sjö med badbrygga och motionsslinga. Övernattning sker i huset och du delar rum med någon av de andra kursdeltagarna.  Se film från Skrivkursen här: miljö, boende, skrivkurslokal och mat.


Du kan gå in på Google Maps och ta en promenad runt skrivkursgården. Länken tar dig direkt till Färgargården.Kurstider

Incheckning fredag mellan 12.00-15.00. Kursstart 16.00.

16.00-19.00 på fredagen, därefter middag och fritt skrivande

9.00 -17.00 på lördagen, därefter fritt skrivande

9.00-15.00 på söndagen, därefter antingen hemresa, eller fritt skrivande för de som bokat extra dagar på Färgargården.Kim finns på plats mellan 11.00-19.30 på fredagen. Från 8.00.19.00 på lördagen. På söndag finns hon på Färgargården från 8.00-17.00


För dig som kommer med tåg, sker hämtning i Emmaboda mellan 11.00-14.00 på fredagen, detsamma gäller om du kommer med flyg till Ronneby Airport. Om du anländer senare hoppas Kim att du kan ordna transport till Färgargården själv, eftersom hon har fullt upp med att ta hand om de deltagare som har anlänt och att förbereda skrivarkursen.

Adress till kursgården: Färgargården, Brunnsvägen 2, 370 17 Eringsboda.

 

Lämning i Emmaboda och Ronneby Airport, för avresa på söndagen, sker mellan 16.00-18.00
Läs omdömen om kursen, se foton från Färgargården och se Wall-of-Fame längre ner.


"Mat, nyttig och god, gjord på kärlek." Monica Carlson


"Maten! Skriv en kokbok! Jag köper den!" Carin Santesson


"Ett stort tack till kock och kocka för utomordentlig förplägnad! Denna kurs saknade ingenting -

Den hade allt!" Riitta Moilanen"Helgen då din kurs är, är alltid de bästa dagarna på hela året!❤

Skrivarkursdagarna är bättre än både julafton, födelsedagar och alla sådana speciella dagar!❤ Kram"

Irma Kjellström


"Under två dagar har jag fått ny inspiration och ännu mer fart på mitt skrivande.

Jag kan varmt rekommendera Kims skrivarkurser.

Hon är en perfekt coach som gör skrivandet ännu roligare."

Annie Svensson


"Kim M. Kimselius du är en legend! Du är en av anledningarna till att jag bestämde mig för att satsa allt på mitt skrivande och hittade så mycket glädje." Författaren Mariette Lindstein


"Din kurs gav verkligen mycket i form av glädje och gemenskap." Jenny Holmström 
Anmäl dig här om du gå skrivarkurs för Kim M Kimselius


Anmäl dig till skrivarkursen genom att mejla Kim M Kimselius. Märk mejlet "Skrivkurs 2020 eller Skrivkurs 2021". Skriv namn, adress, mobilnummer och ålder i mejlet, berätta lite om dig själv och vad du vill få ut av kursen.


Om någon av kurserna är full kan du ställa dig på reservplats. Mycket kan hända fram till kursstart. Dessutom kan du anmäla dig till Kimselius skrivarkurs på distans.


Platserna tar fort slut, anmäl dig så snart du kan! Anmäl dig här!


Hjärtligt välkommen

Kim M Kimselius


Några omdömen från kursdeltagarna 1-3 november 2019, 3:e kursen:

"Det har varit en mycket givande kurs. Tempot var lagom. Kim är en underbar person med mycket erfarenhet. Hennes strålande personlighet skapar lugn och att få så mycket på en helg är nästan ofattbart, men hon lyckades uppfylla det galant. Ett jättemysigt boende fylld av mycket inspiration. Jag älskar gamla hus med mycket historia bakom. Kim och hennes man, Jan, erbjuder mycket bra kost. Det finns mat att äta hela tiden. Toppenställe att vara på!" Julia Ejestrand Råsberg


"En underbart inspirerande miljö och hur man kan koncentrera intryck på gula lappar. Att vandra i naturen tillsammans och lära sig växa en bit varje dag tillsammans. Att få den stora förmånen och möjligheten med Kim M Kimselius som vår ledstjärna. Att lyssna på det som var och en av oss  behöver koncentrera sig på. Framförallt få bort hindren som blockerar våra skrivflöden och lära oss skriva med den glädje som bor inom oss. Så mycket inspiration att bara hämta och vara i allt som finns i huset med anor. Vi har fått många verktyg som gör oss förberedda att våga ta nästa steg. Stor bonus att både få bo och äta tillsammans. Jan har bjudit oss på så god, näringsrik och vällagad, varierad mat att njuta av. Det var också roligt att få träffa hundarna och gå en promenad på byn." Karin Mattsson-Coll


"Det har varit ett bra tempo. Mastigt och intensivt, men bra. För mig har det gjort stor skillnad i hur jag ser på mitt eget skrivande. Det finns ett nytt självförtroende. Jag kan faktiskt skriva! Nu har jag fått verktyg att använda när det känns svårt. Roliga och givande övningar. Det har varit så härligt att vara i den här miljön. Man känner historiens vingslag så snart man kliver in genom dörren. Så härligt, mysigt, läskigt! Maten har varit hur bra som helst. Skönt att kunna gå och plocka själv." Helen Boström


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 1-3 november 2019, med rubriken Årets sista skrivarkurs innebar möten med många nya författarämnen.
Några omdömen från kursdeltagarna 12-14 juli 2019, 2 kursen:

"Kursen har bidragit till att få skrivarådran att pulsera igen. En effektiv igångsättning när det gäller insomnat eget skrivande. Jag har fått inspiration att våga fortsätta, att verkligen prioritera skrivandet igen. Kim ger personlig vägledning, har en blick för var och en. Samtidigt en förmåga att förmedla tillit - att vi har det som behövs för att skriva vidare." Jenny Morén Karlsson


"Som vanligt en fristad för tankar och skrivande. Denna kurshelg blir varje år någon slags egentid för mig som är så värdefull. Att få lära och utvecklas i en helt prestigelös miljö är ovanligt nuförtiden. Men det kan man verkligen hos Kim!" Ulrika Amador


"En alltid inspirerande kurs, så mycket samlad kunskap i skrivandets konst. Mötet med Kim och alla deltagare ger en sådan glädje i skrivandet när man behöver en kick. Miljön i och runt Färgargården är fantastisk. Mysigt boende och fantastiskt god mat." Susanne Lifjord.


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 12-14 juli 2019, med rubriken

Magiska berättelser föds på Kimselius skrivarkurs på Färgargården.Några omdömen från kursdeltagarna 5-7 juli 2019, 1 kursen:


"Tack för en inspirerande kurs! Jag känner mig så otroligt inspirerad att fortsätta skriva, både på mina redan påbörjade projekt och på att testa nya idéer och genrer. Roliga gruppövningar och utmanande och utvecklande att testa ett för mig nytt område - skräck. Värdefullt framförallt med personligt utvecklingssamtal och feedback på våra egna medhavda berättelser. Jag är mycket nöjd med kursen och kommer gärna tillbaka nästa år." Jenny Grand


"Kursen har varit underbart inspirerande. Framförallt är det Kim och den härliga elevgruppen som ger mersmak, och lockar till att komma tillbaka nästa år. Att möjligen vara med i kommande novellsamling är ett första steg mot författarskapet." Lars Gustafsson


"Kursen innehåller intressanta övningar som ställer krav, varvat med eget skrivande och information om vad man ska tänka på. Allt serverat med värme, omtänksamhet och djup kunskap." Jane-Helene Berntsson"En härlig helg i skapandets tecken tillsammans med nya trevliga bekantskaper. Ett tillfälle att dyka ner i skrivandet utan vardagens avbrott. jag känner mig inspirerad och har utmanat mig själv och mitt skrivande. Jag vill bara gå vidare och fortsätta att utvecklas, men framförallt glädjas och må bra av skrivprocessen." Jennie Svärd


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 5-7 juli 2019, med rubriken Då var sommarens skrivarkurser igång.Några omdömen från kursdeltagarna 27 oktober 2018, skrivkurs för Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona


Jessica

"Denna kurs har varit superkul och oerhört inspirerande! Jag kommer definitivt ta tid för mitt skrivande då detta varit en påminnelse om hur mycket jag älskar det! Dina övriga kurser är ju såklart jättelockande att gå på och jag hoppas att detta inte är det sista vi ser av varandra. Efter denna givande dag tänker jag åka hem och mysläsa Mysrys och se till att fortsätta jobba på min dröm om att bli författare. Du är en sann förebild och du har visat mig och så många andra att det är möjligt att drömma stort och lyckas. Tackar innerligt för denna fina dag!"


Kerstin

"Skrivarkursen med Kim Kimselius har varit en mycket givande kurs. Intressant, har lärt mig mycket, fått svar på många frågor, inspirerande och rolig. Tiden har gått så fort! Trevliga och intressanta kurskamrater, har verkligen sett fram emot denna dag som blev så givande. Kim är en fantastisk mentor, bra på att lära ut sina kunskaper. Tack för allt!"


Anonym

Kursen har varit väldigt lärorik och inspirerande. Bra, praktiska övningar som visar att vi faktiskt kan skriva och hitta inspiration i ögonblicket. Kunnig kursledare som gett bra feedback och mersmak. Tusen tack, Kim!"

 

Kristin

"Det var mycket givande, hoppfullt och roligt. Jag har en känsla av inspiration och en känsla av att 'allt är möjligt'. Kursen var över förväntan även om jag läst alla goda ord innan. Jag är glad att jag gick den och har träffat personer här som jag vet att jag kommer träffa fler gånger. Tack så mycket Kim! Nu vill jag läsa alla dina böcker också."


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 27 oktober 2018, med rubriken Kimselius skrivarkurs var lika bra som de har sagt.

Några omdömen från kursdeltagarna 26-29 juli 2018, fjärde kursen:


"Kursen hos Kim gav mig inspiration och glädje. Hon skapade en öppenhjärtig och familjär stämning som stannade kvar när dagen var slut. Jag hade inte förväntat mig den goda mat som Kim och Jan hade lagat. Färska blåbär plockade en bit bort till frukost, och grönsaker skördade från Kims trädgård till lunch och middag. Boendet var öppet och bidrog till den sammanhållning som kändes under kursen. I gölen intill huset simmade jag varje dag. Kort sagt var detta inte bara en inspirerande skrivarkurs utan också ett hälsoretreat." Emma Holmén


"Härlig kurs där du underhåller oss med historier från ditt författarliv. Du både berömmer och ger kritik, allt för att vi som skribenter ska utvecklas. Ditt engagemang, din glädje, att du är mån om att alla trivs och har det bra, det är värdefullt. Färgargårdens väggar har så mycket att berätta, perfekt inspiration till sagor och historier. Skrivarglädjen genomsyrar väggarna. Den UNDERBART hemlagade maten, gemenskapen och huset, får det nästan att kännas som ett hem. Även om gölen fick mig se ut som en schimpans, var det en stor tillgång att kunna gå och simma i pauserna. Precis som ett hem ska vara. Du fick mig att inse att mina texter kanske är någonting att ha trots allt. Kanske är jag lite fåordig när jag tackar för kritiken och berömmet runt skrivkursbordet, men inombords svallade hjärtat och jag är djupt tacksam för dina synpunkter. TACK!" Ida Bergman


"Nu har jag känt dig väldigt länge, och jag kan märka att du lägger ner hela din själ åt de här skrivarkurserna. Du ser till att alla har det trevligt, alla känner sig trygga och peppar alla att följa sina drömmar. Man blir full av levnadsglädje och inspiration i närheten av dig. Med andra ord ger jag kursen fem av fem möjliga stjärnor, för du täcker inte bara det nödvändigaste, utan du ger kursen liv. Jag blev stormförtjust i Färgargårdens charm, och förälskade mig i naturen, vilket förvånar mig för att jag är en storstadsmänniska. Allt var perfekt, förutom den hårda sängen. Men trots det vill jag inte ändra på något. All mat som serverades var gudomligt god, och det faktum att det var fräscht och nyodlat gjorde allt bättre. Tack Kim för en fantastisk upplevelse!" Alexander Nilsson


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 26-28 juli 2018, med rubriken Fjärde skrivarkursen hos Kimselius på Färgargården.Några omdömen från kursdeltagarna 19-22 juli 2018, tredje kursen:


"Jag tror att det är den bästa kursen hittills. Känner väldigt stor gemenskap i gruppen och har fått så mycket skrivtid att jag fått min novell klar. Tomatsoppan var rent fantastisk!! Har även fått fina svar på problemområden jag hade inom skrivandet. Frågestunden vad man har problem med, var riktigt bra. Så värdefullt att lyssna på andra. Att få ta del av andras bekymmer hjälper en att släppa lite på sig själv, man vågar fråga." Åsa Persson


"Maten förträfflig. Som vanligt underbar kurs. Sammanfattningsvis om Kim och hennes kurser, ett enda stort hjärta!" Ulrika Amador.


"Lärde mig mycket om mig själv genom alla fina kursdeltagare och Kims ledning. Respekt, värme och hänsyn genomsyrade kursen och jag som var ny i dessa sammanhang kände STOR tacksamhet för tålamod av alla slag." Madeleine Blomberg


"Kim, du gör det igen! Levererar en fantastisk kurs, med roliga uppgifter, värdefull feedback och underbara tips. Jag älskar att komma hit. Och du är en underbar lärare!" Karin Sallander


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 19-22 juli 2018, med ruriken Sommarens tredje Eget skrivandekurs är över.Några omdömen från kursdeltagarna 12-15 juli 2018, andra kursen:

"Skrivarkursen sommaren 2018 har berikat mig på flera sätt. Jag har för första gången i mitt liv hållit en bok där jag bidragit med texter i min hand. Den känslan är ovärderlig. Jag gömmer den i den skattkammare där mina finaste minnen förvaras. Jag har blivit lyft och uppmuntrad för mina texter. Dessutom en rad med goda råd att använda i mitt fortsatta skrivande. Jag har även kunnat vara mig själv, känt mig trygg. När jag har varit rädd för spökena har jag känt mig respekterad och omhändertagen. Den mat som serverats har varit superb och min gom har faktiskt sjungit en liten hyllningstrudelutt till måltidens ära. Jag har verkligen uppskattat guldkanten med blåbär, moringa, hallon etc. Första natten låg jag och lyssnade till husets röster, men de följande nätterna vaggades jag snabbt till ro. Jag har rent ut sagt njutit, av skrivandet, miljön och sällskapet. Något av det allra bästa har varit att jag har fått nya vänner. Nu väntar nya projekt och jag tycker att det ska bli så kul och SPÄNNANDE!" Tuula Löfborg


"Efter ännu en härlig och inspirerande helg, är jag helt säker på att jag återkommer på skrivkurs även nästa år. Att i några dagar få ägna all energi åt ord och skrivande, i gemenskap med människor med samma intresse, är fantastiskt. Kim bjuder, som vanligt, på alla tips och råd han kan komma på. Hennes erfarenhet som författare, eget förlag, är ovärderlig för en nybörjare som jag. Kim har dessutom, detta året, sått ett väldigt spännande frö, där jag är oerhört nyfiken på resultatet. Stort tack för i år!" Marie Robé


"Fantastiskt med all hjälp och allt stöd. Med bara tre i gruppen har vi fått oerhört mycket respons, både från Kim och varandra. Börjar tro på mitt skrivande (efter fyra års kurser). En härlig känsla." Marianne Toftebjörk


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 12 till 15 juli 2018, med rubriken Årets andra Eget skrivandekurs på Färgargården.
Några omdömen från kursdeltagarna 5-8 juli 2018, första kursen:


"Kursen har gett mycket att fundera över. Många historier som väntar på att bli skrivna. Många trevliga människor som man lärt känna. Mest gav det att du läste min "dåliga" saga. Den lärde jag mig mest på. Maten! Skriv en kokbok! Jag köper den!" Carin Santesson


"WOW! Min femte kurs hos Kim. Som alltid överträffar hon i jämförelse med andra kursledare. Det är värt tiden att gå kurs här. Att sedan få möjlighet att medverka i nästa års novellsamling stärker motivationen i mitt skrivande. Lugn, kreativ och naturnära miljö gör att det är lätt att fokusera. Härlig stämning med god mat och gemenskap." Eva Frank


"Fantastiskt lärorikt och roligt. Jag har lärt mig nya saker och lärt mig se mina berättelser med nya ögon. (Och) som vi har skrattat! (Och) pratat om böcker, författare och strunt hela kvällarna. Mycket fokus på allt runt böckernas värld." Marie Axelsson


"En bra och stöttande kurs som tar upp och förstärker styrkorna, men inte väjer för att komma tillrätta med svagheterna hos oss som skriver." Jane-Helen Berntsson


"Fördjupningskurs med eget skrivande lärde mig mycket. Jag fick hjälp att se mina brister, hitta metoder och redigera text. Samarbete, samhörighet, trygghet. Den bästa kursen med mycket tid för utveckling. Jag har njutit av varje minut!" Leila Bramkvist


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 5-8 juli 2018, med rubriken Första Eget Skrivandekursen på Färgargården för i år.
Några omdömen från kursdeltagarna 3-5 november 2017, femte kursen:


"Varmt välkomnande! Kim är väldigt erfaren och duktig. Jag uppskattade alla handfasta tips och råd." Karin Svensson


"Kim är som ledare lyhörd, kunnig, trygg och ger oss handfasta hantverkstips. Jag är nu full av idéer och har vågat börja tro på min egen förmåga." Maria B. Hansson


"Roliga upplägg över lag och minnen jag bevarar och uppskattar!" Titti


"Kursen har varit oerhört nyttig för självförtroendet. Mötet med andra för framåt i skrivandet. Nyttiga verktyg för att kunna utföra det mödosamma hantverket." Charlotta Mjellander


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 3-5 november, med rubriken Årets sista skrivarkurs är över.
Några omdömen från kursdeltagarna 4-6 augusti 2017, fjärde kursen:


"Väldigt pedagogiskt upplägg med många 'aha-upplevelser'. Övningsuppgifter som var mycket instruktiva och lärorika. Motivationen och längtan efter att skriva stärktes påtagligt efter en intensiv weekend på Färgargården." Författaren Jan-Eric Boo


"Energi från både Kim och deltagarna. Med all den kompetens Kim besitter hur man får pennan att glödgas, kommer lusten att skriva tillbaka. Tack Kim!" Anette Lüning


"Roligt, spännande och mycket givande. Många trevliga möten med andra härliga människor. Kim är fantastisk och underbar, inte bara som kursledare, utan också som människa." Författaren Yvette Lissman.


"Kursen har gett mig mycket. Jag har lärt mig om skrivteknik och skrivarglädje, fått inspiration och dessutom träffat så härliga, trevliga människor som också delat med sig av sina erfarenheter. Kim har gett mig verktyg att kunna komma igång med mitt skrivande. Tusen tack för givande dagar! På återseende!" Maria Weiler


"Innan jag kom funderade jag på om Kim kunde var en förebild för mig i mitt skrivandet. Det kan hon absolut vara! Jag tycker att jag kommit igång med mitt skrivflöde igen. Det har varit glädjande och givande att höra de andra kursdeltagarnas texter. Vilka författare vi har i gruppen! För mig har det varit mycket bra att "tvingas" skriva även då jag känt motstånd." Tuula Löfborg


"Mitt mål var att få tillbaka lusten att skriva. Och målet har uppnåtts! Skrivlusten är tillbaka! Kim tryckte på helt rätt knappar och hjälpte mig att hitta porten till min skrivarglädje. Tack!!!" Maria Johansson


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 4-6 augusti med rubriken Härliga, inspirerande skrivkursdeltagare på Färgargården.

Några omdömen från kursdeltagarna 28-30 juli 2017, tredje kursen:


"Utbildningen var underbar och mycket givande. Mina ord kan inte beskriva vad jag fick lära mig under denna helg." Arja Lindgren


"Jag känner mig välfylld med information och kunskap för att gå vidare i skrivandet. Huset vi fått jobba och bo i är fantastiskt inspirerande och magiskt." Karin Bengtsson


"Klara och tydliga genomgångar. Övningar blandas in på ett lekfullt sätt. Mycket skratt." Jane-Helen Berntsson


"Min första skrivarkurs och jag tycker mycket om upplägget. Pedagogiskt! :-) Kim lyckades att trycka på de rätta knapparna för att få fram min fantasi som hade "packat ihop" och som jag trodde gett sig av på långresa. Med enkla medel har den hittat tillbaka till mig igen. Kravlöst och med en lekfullhet har jag hittat orden och bokstäverna igen." Helena Karlsson


"Efter en härlig helg med ord och fantasi i fokus, känner jag mig fylld av inspiration och lust att fortsätta skriva när jag kommer hem. Kim har bjudit generöst på all sin kunskap och erfarenhet. Jag längtar redan till fortsättningskursen nästa år." Marie Robé


"Jag tycker att den pedagogiska uppläggningen gjort att det varit lätt och roligt att skriva. Att göra uppgifterna. De har smugit sig in. Lärorikt. Kim bjuder så mycket på sig själv och vill att vi ska lära oss så mycket som möjligt. Tack för en underbar kurs!" Leila Bramkvist


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 28-30 juli med rubriken Fantasin bubblar ur tredje gruppen skrivsugna på Färgargårdens skrivarkurs.
Några omdömen från kursdeltagarna 21-23 juli 2017, andra kursen:


"Som förväntat en fantastisk upplevelse, med mycket matnyttig information, blandat med skratt och glädje. En lyckad grupp. Dynamisk som ändå samarbetar bra. Det bästa med Kims kurser är prestigelösheten. Man får vara den man är och det är Kims egen fina ödmjukhet som sätter ribban. Stort tack!" Ulrika Amador


"Som vanligt inspirerar Kim och lyfter eleverna. Intensiva, superroliga dagar med massor av lärande och guld värda tips. Jättebra helg, så bra att jag INTE ville åka hem. Jag rekommenderar den här kursen till alla som tycker om att skriva. Kim får en att känna sig välkommen. Hon både stöttar och ger konstruktiv kritik." Irma Kjellström


"Fantastisk bra kurs, har lärt mig jättemycket. Lever upp till sitt namn som fortsättningskurs med mycket svårare uppgifter (men roliga!) Jag tycker att jag har utvecklats mycket under de här dagarna. En sak jag gillar med de här kurserna är gemenskapen trots åldersskillnaden. Är väldigt tacksam att jag inte blir behandlad som ett barn bara för att jag är yngre." Ella Öhman


"En härlig berikande, bejakande kurs. Bra skrivövningar som gav glädje i skrivandet. Betoningen, alla är unika i sitt skrivande, och utvecklingspotentialen tycks oändlig. Kursgården från 1700-talet ramar in oss med en god atmosfär. Det blev bad i sjön, kvällspromenader och goda pratstunder. Vänskap knyts. Inspirationen flödar, likt fantasin. Många spännande berättelser växer fram. Mat, nyttig och god, gjord på kärlek." Monica Carlson


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 21-23 juli med rubriken Magiska berättelser formas på Färgargårdens skrivkurs.
Några omdömen från kursdeltagarna 14-15 juli 2017, tredje kursen:


"Kursen bra med många övningar, som leder till konkreta tips och råd." Tina


"Nyttiga övningar både vad gäller gestaltning och omformulering (kolla). Kul att få egen skrivtid." Mari Jagdell


"Vi får mer och mer kött på benen och det är jätteroligt. Det betyder att vi lärt oss väldigt mycket. Det är en bra mix mellan repetition och att lära nytt. Positivt att få respons på eget skrivande. Roligt att höra andras berättelser och att utrymme ges till att läsa upp vad man skrivit under övningarna. Bra för självförtroendet!" Marianne Toftebjörk


"Givande kurs som ger mycket tankar kring sitt skrivande. Hjälp att se texter på olika sätt och få nya synvinklar. Mycket motivation att fortsätta skriva och lita till sig själv att man kan utvecklas i skrivandet. Att höra kursdeltagarnas texter ger många idéer till att utveckla mer flöde i texten." Susanne 


"Som vanligt en bra kurs. Bra med genomgång av vad vi skrivit." Eva Frank


"Som vanligt känns det tungt att lämna Färgargården efter en fantastisk helg. Har varit kul att träffa alla gamla och nya ansikten. Kim är en underbar lärare och person, som jag återigen har lärt mig så mycket av. Längtar redan till nästa år. Om jag hade kunnat hade jag gärna kommit även de andra helgerna." Michaela


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen14-15 juli med rubriken Årets första skrivarkurs på Färgargården.
Några omdömen från kursdeltagarna 9-10 juli 2016:


"Kim M Kimselius skrivarkurs i Eringsboda. Den klickade, berörde och den uppslukade mig. Att hitta glädje i skrivandet - det måste väl ändå vara kärnan, essensen av allt skrivande. Eller?" Idel Strålstjärna


"Mycket inspirerande kurs, full av både livs- och skrivglädje. Nu har jag fått energi och mod att avsluta min första roman." Jenny Holmström


"Kims kurser är inte enbart heltäckande vad gäller generösa skrivartips, de är så väldigt roliga också! Generösare kursledare finns inte!" Titti Nilsson


"Du ger så mycket mer än vad jag någonsin kan förvänta mig. Är övertygad om att ingen skrivarkurs är jämförbar med din Kim. Kursen är värd det mångdubbla mot vad vi betalar. Tack Kim! Jag är lyckligt lottad som har dig som lärare." Eva Frank


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 9-10 juli med rubriken Skrivkursen där deltagarna kommer tillbaka år efter år.
Några omdömen från kursdeltagarna 16-17 juli 2016:


"Kims kurs var fantastiskt bra. Hon ger allt för att de som går hennes kurser ska få ut det de vill och behöver av kursen. Det spelar ingen roll vilken genre man skriver i, kursen passar alla. Vi var många som skrev upp oss för nästa års fortsättningskurs. Det är det många som gör, så två av hennes tre kurser nästa år är redan fullbokade. Det säger en hel del om hur bra de är. Tack Kim för en omtumlande och bra helg! Jag ångrar inte för ett ögonblick att jag gick din skrivarkurs. Det ska bli så kul att se dig och kurskamraterna nästa år igen för fortsättningskursen." Gunnel Antoniusson


"Att få vara med på en skrivarkurs med en bästsäljande författare som Kim M Kimselius är såååå inspirerande. Hon delar med sig av all sin erfarenhet och skrivarglädje på ett helt fantastiskt sätt!" Rekommenderas! Rose Carlmark


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 16-17 juli 2016 med rubriken Här kommer de, alla de nya författarna.
Några omdömen från kursdeltagarna 23-24 juli 2016:


"Det var en mycket inspirerande kurs. Mina drömmar blev sanna här. Jag var tillåten att vara mig själv. Ord och fantasin flödade ur mig. Kim har gåvan att hitta nyckeln till det lås, som stängde in alla ord och fantasier som fanns inuti hennes elever. Hon frigör och ger vingar. Tack Kim!" Elena Persson


"Ett hus som gjort för berättandet. Svalt och skönt inomhus när det är 30 grader ute. Det har varit mycket stimulerande dagar. Från att gå en skrivarkurs för skojs skull, har Kim sporrat mig till att faktiskt ta mitt skrivande på allvar. Fantastiskt att få ta del av all erfarenhet Kim har." Helen Carlgren


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 23-24 juli 2016 med rubrik Magisk avslutning.
Några omdömen från kursdeltagarna 18-19 juli 2015:


"Skrivarkursen har gett mig inspiration och fått fart på mitt skrivande igen. Kim har förmågan att på ett enkelt och tydligt sätt berätta hur man faktiskt skriver och ger ut en bok. Bra övningar som gör att man vill skriva mer. Och ännu mer. Jag återvänder hem med känslan att mina böcker nu kommer bli verklighet. Det var bara ett enda fel med kursen - den var för kort! Tack bästa Kim!" Anni Svensson


"Informativ, strukturerad, ger praktiska tips, avslappnad atmosfär i inspirerande miljö. Ett stort plus att ha en kompetent kursledare med egen gedigen bakgrund och erfarenhet av författarskapet." Författare Christina Gustavson


"En mycket inspirerande kurs, som verkligen förmedlar skrivglädje. Fin blandning av teori, korta skrivövningar och längre. Mycket bra att vi kursdeltagare fick prata så mycket om vårt skrivande och våra problem. Nyttigt att läsa högt och få andras kommentarer och ärliga kommentarer om texterna från dig, Kim. Den här kursen fick mig att verkligen inse att jag borde och kan satsa på mitt skrivande. Och den förmedlade verkligen skrivglädje på ett mycket inspirerande och kraftfullt glatt vis." Jenny Holmström


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 18-19 juli 2015.


En varm och uppbyggande kurs. Blogginlägg om Skrivarkursen Att känna glädje i skrivandet.
Några omdömen från kursdeltagarna 11-12 juli 2015:


"Underbara Kim, finns ingen bättre lärare som lär ut på ett så upplyftande, pushande, inspirerande och tryggt sätt. I en fantastisk skrivmiljö som inspirerar och med hjärtat på rätta stället är det den bästa skrivkurs man kan gå. Du ger mig vingar, tack finaste Kim!" Lotta Karlsson Strömberg


"Tack Kim för en helt fantastisk kurs! Huset och dess läge väcker fantasi till liv direkt man kommer innanför dörren. Bra upplägg med innehållet och man fick det som behövdes för att bli kickstartad! Längtar redan tillbaka till nästa kurs och alla små inspirerande skrymslen och vrån. Varm, inspirerande och supergo kvinna, svår att inte älska! Kram!" Beatrice Nyström


"En väldigt trevlig och rolig kurs. 2 dagar är perfekt. Kim är en otroligt generös människa som verkligen bjuder på sig själv och sin stora kunskap och verkligen vill att vi allihop ska lyckas i vår strävan att skriva böcker. En kurs jag varmt rekommenderar alla som när författardrömmar." Ulla Adamsson


Läs samtliga omdömen och se foton från skrivarkursen 11-12 juli 2015.
Några omdömen från kursdeltagarna 2014:


"Tack Kim M. Kimselius. Detta är den bästa skrivarkurs jag har gått. Jag lärde mig mera på EN dag än vad jag tidigare lärt mig på en vecka. Kursen var riktigt väl genomtänkt, snabb, rapp, mycket idéer och med korta skrivövningar. Detta gav energi, inspiration och glädje till att börja skriva på allvar." Eva Franksson Colliander.


"Underbar dag, inte tråkigt ett ögonblick. Och många bra och nya vänner, med mycket erfarenhet och speciellt du, Kim, solstrålen." Sylvia Edwinsson.


"Kursen gav för det första en spark i baken att komma igång, att ta tag i skrivandet, trots tidsbrist. Vidare har vi fått redskap/verktyg för själva skrivandet. De andra kursdeltagarnas erfarenheter bidrog med massor av tips och idéer. Kim höll ihop det hela på ett bra sätt, så att det inte spretade ut i tusen andra saker. En bra baskurs. Ser gärna en fortsättning --- Jag åker hem varm i hjärtat och taggad att sätta igång att skriva ner de berättelser som snurrat i huvudet. --- Ett stort tack till kock och kocka för utomordentlig förplägnad! Denna kurs saknade ingenting - Den hade allt!" Riitta Moilanen


Läs blogginlägg om 2014 års skrivarkurs.Här hittar du skrivtips

www.kimselius.se under Författartips lämnar Kim tips och råd om skrivande, även på bloggen Kim M Kimselius är här nu.

 

Du hittar även skrivtips i Kims skrivböcker Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kursgården, Färgargården, vy från väg 122 från Karlskrona.

Kimselius Skrivkurs på Färgargården i Eringsboda, vy från väg 122, Växsjöhållet.

Färgargården, hjärtat för skrivarkurserna i Eringsboda. Här blir många berättelser till.

Foton från Färgargården med omgivning


Att göra yoga, pilates och annan träning med utsikt över sjön var populärt.

När vädret tillåter hålls skrivarkursen utomhus.

Manusläsning med utsikt över sjön.

Fikapaus i köket.

Ibland flyttar kursen ned till badbryggan.

Ella hade funnit sitt favoritställe och gick dit för att skriva vid varje ledig paus.

Gunnel tränar med utsikt över sjön.

En del av skrivkurslokalen på Färgargården 2018.

Skrivkursen handlar om att hitta glädje och vi har verkligen roligt tillsammans. Ovan är det Tuula och Maria som ler åt en av de andra deltagarnas berättelser. Till vänster är det  Matilda, Jan-Eric och Birgitta som skrattar åt samma berättelse.

Ibland skojar de till det vid fotograferingarna.

Ovan och till vänster: Höstkursen innebar mys och innesittande när det var fritt skrivande. Många tyckte att just mörkret var extra inspirerande.

Ulrica och Monica tog flera dopp varje dag. De älskade det varma vattnet i den lilla sjön vid Färgargården.

Här gör skrivkursdeltagarna morgongymnastik. På bilden Ulrika, Monica, Elana och Helen.

Färgargården sett från andra sidan sjön.

Vid enskilt skrivande får man sätta sig var som helst både inomhus och utomhus.

Det blir alltid många glada skratt under skrivarkurserna. Vecka 27, 2018 var skratten extra många.

Att arbeta med gula lappar var något de här tre damerna tog fasta på för att bygga upp sin berättelse, under vecka 28, 2018. Oj vad vi har skrattat och haft kul!

Togölen ligger alldeles vid Färgargården. Här blir det både morgondopp, lunchdopp och kvällsbad.Om du studerar bilden noga ser du två huvuden guppa bland näckrosorna.

Så här fint ligger Färgargården vid den lilla sjön. En magisk plats där orden blir till.

Den här gruppen skrev en spännande skräckhistoria om statyer. Alexander, Iréne, Marie, Lars och Jennie.

Den här gruppen skrev en ruskigt spännande berättelsen om en tågbana. Jenny, Jane-Helene, Michaela, Mikaela och Mari.

Stämningen är god vid middagsbordet.

Vi upptäckte att min Skrivkurs "Kimselius Skrivarkurser" har uppmärksammats av Google och kommer upp när man söker på Google maps efter Färgargården och Eringsboda. En mäktig känsla.

Här står Kim M. Kimselius tillsammans med skrivkursdeltagarna. I bakgrunden ser du Färgargården där skrivkurserna hålls. En magisk plats, med fantastiska författare.

Wall-of-Fame

Här är några av de skrivkursdeltagare som fått sina böcker utgivna

efter att ha gått kurs hos mig. Stort grattis till er alla!

Skrivkursdeltagarna 27 oktober 2018 på Skrivarkurs för Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona

Skrivkursdeltagarna vecka 27, 2019.

Skrivkurdeltagarna vecka 28, 2019.

Skrivkursdeltagarna vecka 44, 2019.

"Mitt mål var att få tillbaka lusten att skriva. Och målet har uppnåtts!

Skrivlusten är tillbaka! Kim tryckte på helt rätt knappar

och hjälpte mig att hitta porten till min skrivarglädje. Tack!!!"

Maria Johansson