EnglishSwedishSwedishEnglish

Föredrag

Kim M. Kimselius älskar att inspirera andra att läsa och skriva. Hon har föreläst i större delen av Sverige, i Finland, Island och Singapore.

Kims föredrag är mycket uppskattade, eftersom hon har förmåga att fånga lyssnarna, inpirera och engagera. Hennes böcker har läsare i alla åldrar, från 7 år upp till 98. Det har gjort att Kim har föreläst för i stort sett alla åldrar också.

Kim delar frikostigt med sig av sina skrivtips, uppmuntrar och besvarar frågor, både på sin blogg, på Panelen Unga Fakta, på Att skriva med glädjes Facebooksida och på mail.

 

Är det något Kim brinner för så är det att inspirera andra att älska orden lika mycket som hon gör.

 

"Kim M Kimselius trollband oss och tände stjärnögon", skriver rektor Mia Bark. Läs här.

 

Boka föreläsning av Kim M. Kimselius.Kim föreläser

 

 

OLIKA FÖREDRAG

Författare - Från dröm till verklighet
I detta föredrag får man följa Kims väg från det hon drömde om att bli författare, ända fram till de senaste händelserna i Kims författarskap. Ett föredrag som inspirerar många att vilja bli författare och väcker många drömmar till liv. Det absolut populäraste föredraget. Passar alla åldrar. Tid: 60-120 minuter.

                                                                    
                                                                                 
                                                                                                      Kim föreläser i Örkelljunga

 

Skrivkurser - Skapande skola
Här läggs fokus på själva skrivandet. Efter att Kim har berättat lite om sin väg till författarskapet, lämnar hon skrivtips och berättar hur man bygger upp en berättelse.

Det finns möjlighet för eleverna att fortsätta en redan påbörjad berättelse av Kim, att ta del av Kims inspirationskort och skriva berättelser, eller skriva fritt ur fantasin.

Vid skrivkurser på skola är det bra med uppföljande besök, då har Kim möjlighet att ta del av elevernas berättelser, komma med positiva kommentarer och fortsätta inspirera.

Kim brukar också låta den bästa berättelsen från varje klass publiceras på Kims blogg. Här är några exempel.

 

Inspiration
Syftet med detta föredrag är att inspirera barnen att läsa och skriva mer. Kim berättar om sin väg till författarskapet och ger sina läs- och skrivtips. (Här slutar en timmas föredraget.) Beroende på om föredraget är på en timma eller två timmar avslutas de olika. Om det är det längre passet  avslutar Kim med att läsa ett kapitel ur en av sina böcker, därefter är det tänkt att eleverna ska skriva och ta vid där Kim slutade sitt kapitel eller välja en person ur kapitlet och skriva om den. Passar mellan- och högstadiet. Tid: 1-2 lektionstimmar.

 

Sagans kraft - Ordens makt                                                      
Här berättar Kim vilken betydelse berättelser/sagor har, samt ordets betydelse för barnen i vardagslivet. Hon berättar också om sin väg till författarskapet, lite om sina böcker samt ger barnen sina läs- och skrivtips. Passar låg-, mellan- och högstadiet. Tid: ca 2 lektionstimmar.

Under rubriken Sagans kraft och ordens makt har Kim tidigare hållit tre skilda föredrag på samma skola, först för föräldrarna till eleverna på skolan, sedan för eleverna och därefter för lärarna, alla föredragen på samma tema.

 

     Kim på föreläsning i Jämshögs Folkhögskola>>>

 

Gestaltning och Miljöskildring
Här läggs betoningen på gestaltning och miljöskildring. Kim försöker få eleverna att förstå vad det innebär att "gestalta" en person, samt inspirera elevernas skrivglädje. Hon berättar lite om sin väg till författarskapet och vad skrivandet har betytt för henne. Passar mellan- och högstadiet. Tid: en förmiddag eller heldag.

 

Kött på benet                                                                                                      
I detta föredrag försöker Kim förmå barnen att skriva "lite mer" än bara rakt upp och ner, inspirera dem att skriva miljöskildringar, säga mycket med få ord, att gestalta huvudpersonerna med små enkla medel. Med andra ord: få dem att göra längre berättelser. Passar mellan- och högstadiet. Tid: en förmiddag eller heldag.

 

 

Historiska föredrag
Grundar sig på de historiska skönlitterära böcker som Kim har skrivit, såsom Pompeji och vulkanutbrottet, Häxförföljelsen på 1600-talet, Farao Tutankhamon och Egypten, Inkaindianerna och spanjorernas intåg i Inkariket på 1500-talet, vikingatiden år 950, pesten/digerdöden på 1300-talet, snapphanarna på 1600-talet, franska revolutionen under 1700-talet, riddartiden på 1300-talet, kriget 1808-1809 då Sverige förlorade östra delen av sitt rike till Ryssland, de kinesiska kejsarna Qin Chi Huangdi och kejare Wu, Romartiden, Andra världskriget och Mayafolket.

Kim ger också en kort presentation av sig själv och sitt författarskap. Kim tillrättalägger varje föredrag så att det passar just den ålder publiken har. Tid: 60-120 minuter.

                                                         Kim föreläser på Medelhavsmuséet >>>

 

Samtliga föredrag för de yngre går ut på att inspirera barnen i läsning och framför allt skrivning, att få dem att förstå att de duger bra som de är, att de inte måste stava perfekt för att göra bra berättelser, få dem att tro på sig själva!

Kim älskar att dela med sig av sin skrivglädje och att inspirera andra att älska orden lika mycket som hon gör. Boka Kim för en föreläsning, du kommer inte att ångra dig!

 

Kim på besök hos barn med sina hundar
Kim med barn från Tockarps skola i Skåne.

Vill du veta mer?

För kostnadsupplysning och bokning, kontakta:

Anna Alsmark
Författarcentrum Syd
Tel/Fax: 040-611 89 90
Mobiltelefon: 076-118 90 26 
http://www.forfattarcentrum.se/kontakt/

Boka föreläsning av Kim M. Kimselius.