EnglishSwedishSwedishEnglish

Böcker av Kim

På liv och död i Andra Världskrigets skugga, utgiven augusti 2011
15:e boken om Theo och Ramona

En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser. En ohyggligt spännande historisk äventyrsbok om andra världskriget. Boken avslutas med en gedigen faktadel

Läs Smakprov ur På liv och död i andra värlskrigets skugga

Nu finns På liv och död i andra världskriget skugga som E-bok

E-böcker av Kim M. Kimselius
Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som
e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.

Baksidestext På liv och död i Andra Världskrigets skugga:

En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter, som bara har en enda utväg: Döden!

En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser. En ohyggligt spännande historisk äventyrsbok, som avslutas med en gedigen faktadel.

.....

 

Recensioner av På liv och död i Andra Världskrigets skugga:

"Trots ett tema som är både känsligt och tabubelagt tycker jag att Kim har gjort ett storartat jobb med den här boken." Annelie Nilsson

"En spännande och välskriven berättelse från vår mörka historia. Jag skulle inte vilja byta plats med Theo och Ramona." Ingela Svensson

"Mycket bra skrivet! Personligt och fångande!" Kristina Fridensköld

"Otroligt spännande och ruskigt intressant!" Roxana Kaboli

"Författaren väver skickligt ihop olika levnadsöden... genom att beskriva händelserna från olika sidor, t.ex. den tyska familjen eller judarna i koncentrationslägren, får man en översikt som skapar perspektiv och ger boken en extra dimension." BTJ  lektör Agneta Blomgren  

"Denna bok var kusligt bra...  Som vanligt var karaktärerna och miljöerna suveränt gestaltade." Kristina Simars bokblogg    

.....

 

Utdrag ur På liv och död i Andra Världskrigets skugga:

Trampet av militärstövlar ekade mellan husväggarna när klackarna rytmiskt slog mot gatans stenläggning. Ljudet av de marscherande soldaterna överröstade motorernas brummande från de motorcyklar och bilar som körde längs kolonnen.

Ljudet var så oväntat att både Theo och Ramona ryckte till, samtidigt som de såg ned på det Theo höll i handen: En gul stjärna av tyg. Det tecken judar var tvungna att bära på sina kläder under andra världskriget. Davidsstjärnan som Theo hade plockat upp från trottoaren utanför Ramonas föräldrars hus, efter att den gamla damen tappat den ur sin ficka.

"Det är inte sant..." viskade Ramona och stirrade med skräckslagen blick på Theo, som skakade på huvudet åt sin dumhet.

Theo var arg på sig själv för att han hade plockat upp den lilla tygbiten. För även om han inte ville tro att det kunde vara sant, verkade Davidsstjärnan ha fått dem att förflyttas i tiden.

En flicka stod framför dem och sträckte ut handen efter den gula stjärnan.

"Tappade jag den?" sa hon och snappade åt sig tygbiten innan Theo hann reagera.

"Nej, vänta!" sa han och lyckades ta tag om flickans axel innan hon hann springa iväg.

Efter alla tidsresor Theo och Ramona hade gjort, hade de lärt sig att det oftast var det föremål som fått dem att resa i tiden, som var deras enda chans att ta sig hem till sin egen tid igen. Därför gällde det att ta tillbaka den gula stjärnan, annars skulle de aldrig kunna komma hem igen.

Klackarna som slog mot gatan var nu inte lika rytmiska. Soldaterna hade delat upp sig i mindre grupper som rusade in i de höga stenhusen.

"Vi måste härifrån!" väste flickan och hennes ljusa guldlockiga, långa hår flög runt huvudet när hon upprört ruskade på det.

Ramona kände hur fasan gjorde henne handlingsförlamad. De hade kommit till andra världskriget, då Hitler lät utrota judarna. Det verkade som om de stod tillsammans med en judeflicka, varför skulle flickan annars bära en judestjärna? De tyska soldaterna skulle säkert tro att även hon och Theo var judar, mörkhåriga som de var.

Vi måste ta oss hem igen! Nu! Direkt! tänkte Ramona, men gjorde ingenting eftersom hon helt enkelt inte kunde.

"Kan någon tala om för mig vad det är som händer?"

Rösten som hördes bakom Ramona fick henne att skälva till och ta sig ur handlingsförlamningen. I samma stund kände hon handen på sin axel. Hastigt vände hon sig om, vilket gjorde att handen släppte taget. Ramona trodde knappt sina ögon...

 

...........

 

 

ISBN-nr 978-91-976260-9-5

E-bok
ISBN-nr 978-91-86485-05-4

 

Tillbaka till huvudsidan om böckerna >>