EnglishSwedishSwedishEnglish

Världsboksdagen 23 april, 2008

En underbart vacker vårdag, strålande solsken, fågelkvitter och fullt med vårblommor längs vägkanterna... Det är ett av Kims minnen från Världsboksdagen 2008. En dag som för Kim innebar många resor och flera föreläsningar runt om i Skåne.

Här ser du några bilder ifrån Världsboksdagen:

Östervångskolan i Lund

Detta är en skola för döva, vilket innebar att Kim var tvungen att ha en tolk med under föreläsningarna. Jag vet att Kim var lite orolig för att eleverna skulle misstolka hennes handtecken, eftersom Kim "pratar" mycket med händerna under föreläsningarna, något ni kan se väldigt tydligt på de två första bilderna. Jag tycker att det nästan ser ut som om Kim och tolken gör samma tecken... Eftersom det var två föreläsningar var det olika tolkar.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

Söderparkskolan Löddeköpinge

Här är Kim tillsammans med hela klassen. Dagen till ära bjöds samtliga elever på glass, så även Kim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biblioteket i Löddeköpinge

Här föreläser Kim på biblioteket i Löddeköpinge. Där träffade hon också två fans, som hade lyckan att bli fotograferad tillsammans med Kim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biblioteket i Kävlinge

Eftersom det var Världsboksdagen delade Kim ut autografkort till samtliga åhörare. Autografkorten var färdigskrivna, eftersom Kim hade väldigt lite tid mellan föreläsningarna och inte kunde stanna för att skriva autografer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter denna föreläsning satte Kim sig i bilen igen och körde tillbaka till Blekinge. En lång dag som hade börjat 4.30 avslutades sent på kvällen när Kim var tillbaka hemma igen.

Kim säger att föreläsningarna inspirerar henne väldigt mycket. Därför gör det inget att det blir långa dagar och många bilresor. Jag vet att Kim ser fram emot nästa års Världsboksdag. Men innan dess väntar många fler föreläsningar på fler trevliga platser. Kanske just du kommer och lyssnar på Kim då?!

 

Klicka här för att komma till Faktarutan om Kim!