EnglishSwedishSwedishEnglish

Böcker av Kim

Kinesiska Draken, utkom 2009
12:e boken om Theo och Ramona

Kejsare Qin Shi Huangdi (första kejsaren av Kina) enade många kungadömen till ett stort kejsarrike och drömde om evigt liv. Kejsare Wu var från början en vanlig tjänare i kejsarens hov, men genom skicklig planering och målmedvetenhet lyckas hon till slut bli den enda kvinnliga kejsaren i Kinas historia. Dessa två kejsares livsöden vävs skickligt ihop till ett spännande äventyr där Terrakottaarmén spelar en stor roll i handlingen.

Till höger ser du omslaget på Kinesiska Draken. Längst ned på omslaget står det Kim Kimselius med kinesiska tecken. Visst ser omslaget fängslande ut och lockar till läsning...

E-böcker av Kim M. Kimselius
Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som
e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.

Baksidestext Kinesiska Draken:

Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina. Theo och Ramona kastas mellan olika händelser; hemska och livsfarliga, men samtidigt oerhört fängslande. På nära håll får de ta del av mord och sammansvärjningar. De inser till slut att även deras liv är hotade.

Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga! En bok du kommer att sträckläsa!

 

Klicka här för att läsa SMAKPROV ur Kinesiska Draken >>

Titta Se YouTubefilm när Kim M. Kimselius läser ur sin bok Kinesiska Draken >>

 

Recensioner av Kinesiska Draken:

"Liksom i de tidigare böckerna beskrivs miljöer och personer utmärkt och man känner ett behov av att få veta hur handlingen ska utveckla sig ... Det här är utan tvekan en bok som inbjuder till en läsupplevelse." BTJ, lektör Agneta Blomgren

Bokspanarna recenserar Kinesiska Draken

Kimseliusfan recenserar Kinesiska Draken

"Blev mer och mer imponerad över hur författaren lyckades förmedla så mycket historisk kunskap utan att det blev tråkigt. Ja jag insåg att det här var en bok i samma anda som femböckerna och kittyböckerna och potterböckerna, igenkänningsfaktorn måste vara hög bland läsarna som läst alla böckerna i serien. Men den hade ett ytterligare plus, den förmedlade kunskap.  Jag lärde mig en hel del faktiskt." Violens Boksida

.....

 

Utdrag ur Kinesiska Draken:

Innan Ramona visste hur det hade gått till, hade mannen börjat tatuera hennes högra överarm. Hon hade inte fått välja motiv, ändå kände hon inget behov av att opponera sig, utan väntade med spänning på vad det skulle bli. Hon hade en känsla av att mannen inte skulle acceptera att hon protesterade. Han hade bestämt vad hon skulle ha på armen, så var det bara.

Det gjorde ont, men inte så ont som hon hade föreställt sig. Mannen slutade aldrig tala. Han berättade om kinesiska seder och bruk, om tatuering och om just den tatuering han höll på att utföra.

"Den här draken är magisk. Den tatuerar jag bara på mycket speciella personer", sa kinesen och såg på Ramona med brinnande blick.

Både Theo och Ramona rös vid de orden, utan att förstå varför. Ramonas ögon var som fastnitade vid mannens, det var som om de glödde av en inre glöd. I den stunden önskade Ramona att hon aldrig hade fått för sig att tatuera sig. Ändå klarade hon inte av att avbryta mannen och gå därifrån. Stelt satt hon kvar och utstod tålmodigt stickandet av tatueringsnålen.

"Draken har en märklig historia, i det förgångna Kina var det endast kejsaren som fick ha drakens symbol, för kejsaren var Draken. Kejsarens drake har fem klor. Draken symboliserar styrka."

Det pirrade i Ramona, en välbekant känsla, men hon förstod inte varningssignalen, utan satt kvar medan mannen fortsatte arbeta med henne.

"Kejsare Wu Zetian, var den första och enda kvinnliga kejsaren. Hon levde under Tangdynastin 618-907 efter Kristus. Det var en stark och ondskefull kvinna, som bara hade ett enda mål, att ensam få regera som kejsare och inte bara vara kejsarinna. Det var en fantastisk tid, med lyx och överflöd, vackra kläder, dans och kultur. Ja, Tangdynastin var en mycket speciell tid."

Theo och Ramona lyssnade fascinerat på mannens berättelse. De hade läst en hel del om Kina och hade blivit mycket intresserade av landet och dess kultur. Båda drömde om att en gång få resa dit för att vandra på Kinesiska muren, se det stora kejsarpalatset "Förbjudna staden" i Peking, Terrakottaarmén i Xi'an och mycket, mycket mer av alla de historiska saker de hade läst om.

Theo såg hur den färggranna röda draken tog form på Ramonas arm. Han var plötsligt inte längre lika negativt inställd till tatueringen som tidigare. Den här draken var mycket vacker.

Mannen torkade av Ramonas arm och granskade tatueringen.

"Med en sådan här drake tatuerad på rätt ställe kan du få din önskan uppfylld. Men var försiktigt med vad du önskar, du kanske får det du önskar dig", sa kinesen och såg mycket bestämt på Ramona.

Hon kände det som om mannen med blicken försökte säga henne något när han stirrade så intensivt på henne. I nästa stund vände han sig hastigt bort. I samma sekund insåg Ramona vad mannens ord kanske innebar och hon bestämde sig genast för att testa. Det kunde inte hända henne något farligt... Theo fanns ju här bredvid henne. Han skyddade henne alltid, han fanns alltid vid hennes sida, vad som än hände...

Theo såg hur det glittrade till i Ramonas ögon när hon lyfte armen och såg på den röda draken. Därefter lade hon handen på tatueringen, mumlade något och innan Theo ens hunnit ana vad som var på gång, var Ramona försvunnen.

Häpet stirrade han på den tomma stolen. Ramona hade rest i tiden, utan honom! Men vart hade hon rest? Han var tvungen att försöka följa efter henne, så att ingenting ont hände henne. Han visste genast hur det skulle gå till och trots att han för en stund sedan hade varit ytterst motvillig mot tatueringar, förstod Theo nu att han var tvungen att skaffa sig en. En likadan drake som Ramona hade, för det var sannolikt med drakens hjälp hon hade förflyttats i tiden.

"Din vän hade bråttom härifrån", sa kinesen, när han vände sig om och såg den tomma stolen.

Theo tyckte inte om mannens leende. Det var som om han visste vad som hade hänt, som om han medvetet hade berättat historien för Ramona, för att hon skulle uttala en önskan om att få resa dit. Vad var det för planer mannen hade smitt för dem? Vad det än var hade han inget val, han var tvungen att följa efter Ramona!

.......

 

Researchresa för Kinesiska Draken >>

 

ISBN-nr 978-91-976260-1-9

 

 

Tillbaka till huvudsidan om böckerna >>