EnglishSwedishSwedishEnglish

Finlandsresa 7-14 september, 2008

Medan regnet vräkte ned över Sverige befann sig Kim i Finland, med strålande solsken och varmt och skönt. Det var första gången Kim gjorde en föreläsningsturné i Finland, men inte den sista. Kim blev betagen i landet, folket och språket och vill gärna resa dit så ofta hon kan. Resan gav Kim många nya vänner, som hon har fortsatt hålla kontakten med sedan hon kom hem.

Fortsättning Finlandsresan >>

 

Här ser du några bilder ifrån Finlandsresan:

Solen går ned över Helsingfors flygplats,                       Här är Kim i skolan i Soini, tillsammans med två av lärarna.
där Kim väntar på flyget till Vasa.                                 Den ena heter detsamma som Kims hund Tola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild nedan vänster: Eftersom böcker är tungt att resa med hade Kim kopierat upp framsidorna på böckerna och tagit med sig. Det var inte samma känsla, men gav ändå en bra bild av hur böckerna såg ut. Här i Soini-skolan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild till höger:  Kim bodde i Seinäjoki medan hon reste runt och föreläste i regionen. Här hittade hon en underbar promenadväg utefter floden. Det var varmt och skönt, samtidigt som höstens färger sprakade i naturen.

                                     

 

Här föreläser Kim i Nurmo.

 

På kvällen föreläste Kim för Svenska föreningen i Östermyra i Seinäjoki:

 

Sedan bar det av till Kokkola. Där blev det inga bilder tagna under föreläsningen, men desto fler bilder under Kims promenad i omgivningarna.

 

 

 

 

Nu fortsatte Kim till Centrumskolan i Oravais för en heldag med eleverna där. Alla eleverna var förväntansfulla, hade förberett sig för Kims besök och hade många frågor till Kim.

 

Eleverna ville gärna bli fotograferade tillsammans med Kim. Kan du upptäcka henne ibland eleverna?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsättning Finlandsresan >>

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att komma till Faktarutan om Kim!